Земеделци блокираха движението по пътя Русе - Силистра

0
Протестиращите заплашиха, че ако не видят реални действия, ще затворят изцяло движението на 2 май
Протестиращите заплашиха, че ако не видят реални действия, ще затворят изцяло движението на 2 май Видео: Кис 13

Десетки земеделци с тежка селскостопанска техника ограничиха за един час движението по пътя Русе - Силистра в района на село Нова черна.

Причината за крайните действия на производителите е тяхното недоволство от липсата на адекватни мерки за отстраняване на авариите, поради които не работят на пълни обороти двете помпени станции в района. Това е довело до заливане на хиляди декари земеделски площи и огромни щети за производителите.

В 10:00 часа земеделците разположиха селскостопанска техника на пътя, като автомобилите се пропускаха последователно в едната и другата посока само в едната лента. По-късно затвориха изцяло движението за 10 минути.

Производителите изразиха недоволството си от липсата на действия от страна на институциите за отстраняване на авариите, заради които не работят двете помпени станции в Ряхово и Нова черна. Това е нанесло огромни щети на стопаните. От инициативния комитет, който организира протестните действия прочетоха пет искания и дадоха на властите срок да ги изпълнят. Протестиращите земеделци заплашиха, че ако не видят реални действия за отстраняване на авариите, ще затворят изцяло движението по пътя РусеСилистра на втори май.

От Напоителни системи обясниха, че проблемът при Нова черна е много сериозен, заради падналия електропровод. В момента там работела една помпа с електрогенератор, като се предприемат действия и за изграждане на ново трасе. Процедурата обаче била дълга и не може да се определи кога ще стане. Правили се и опити за възстановяване на електропровода.

Взъложено е и проектиране за подмяна на трасето на тръбопровода край Ряхово.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари