Земеделец: Децата ни са болни, защото всичко е внос, всичко е боклук

4
Каквото изостане в Германия, Франция, откъдето каквото има боклук – всичко се кара тук, коментира Владимир Шаренкапов
Каквото изостане в Германия, Франция, откъдето каквото има боклук – всичко се кара тук, коментира Владимир Шаренкапов

Каквото изостане в Германия, Франция, откъдето каквото има боклук – всичко се кара тук, коментира Владимир Шаренкапов

Секторът няма никаква защита от държавата и от представителите на България в Брюксел, смята председателят на Националната асоциация на картофопроизводителите

При нас, специално за картофите – това е една от най-тежките години, като се има предвид, че ни спряха подпомагането. Това коментира председателят на Националната асоциация на картофопроизводителите Владимир Шаренкапов, цитиран от Agri.bg.

Той припомни, че през тази година производството на картофи е единственият сектор, който от тази година няма да получава подпомагане по т.нар. обвързано подпомагане.

В Националната асоциация на картофопроизводителите членуват 280 земеделски стопани, предимно хора от Благоевград, Перник, Кюстендил, София-област, Пазарджик, Велинград.

Според Шаренкапов няма да ядем не само вкусни картофи, но и домати, и краставици, и чушки както и плодовете, защото сме силно зависими дори от вноса на чужди семена и посадъчен материал. Освен това все още не са изплатени обезщетенията за пропадналите площи с плодове.

„Миналата година ни дадоха едни пари, пролетта – някакви други, сега пак ще дадат някакви, догодина – още някакви, докато на Запад фермите ги получиха на един транш още миналата година и си свършиха работа“, коментира картофопроизводителят за Фокус.

Според него няма никаква защита от държавата и от представителите на България в Брюксел. Той критикува остро и липсата на напоителни системи, без които не може да се развива печелившо модерно земеделие.

"Виждате болни деца, болни, защото всичко е внос, всичко е боклук. Не само от Украйна. Знаете, каквото изостане в Германия, Франция, откъдето каквото има боклук – всичко се кара тук. Плюс това се кара на тройни цени“, каза още недоволният земеделски производител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    5
    до мунчо
    абе, мунчо, човекът произвежда картофи, какво общо имат те със сиренето, ... освен, че си го стържеш върху пърженият полуфабрикат към бирата, също менте може би
  • 19
    4
    Мунчо
    Я не се правете на луди,от 5 проби от сирене - 4 са със сухо мляко,от пробите за овче.сирене,германците са останали.потресени че овчето сирене е пълно със сухо краве мляко- ментарджии алчни.Народът не ви обича и да се задавате дано от алчността си!
  • 23
    3
    Нео
    След комунизма всички храни са леш
  • 31
    2
    Ъхъ
    А досега сте ни хранили в вкусни и здравословни картофи, а? Я, пак !! Що за долна гнусотия е за използваш децата ни като манипулация бе презерватив недъгав! Белгия, Холандия, Ирландия се хранят с картофи от векове. И средната продължителност на живота е там е десет години над нашата! Без да имат нашия чернозем.
  • 20
    1
    Русенец
    Значи всичко е по план. Правителствата в България се справят успешно Не остана нещо зависещо от държавата да не е разрушено или неработещо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари