Зеленски: Ситуацията със Запорожката атомна електроцентрала остава опасна

0
Всяко повторно изключване на реактори ще доведе централата отново до ръба, заяви украинският президент
Всяко повторно изключване на реактори ще доведе централата отново до ръба, заяви украинският президент Снимка: БГНЕС

Засилване на руските атаки в района на Донецк през последните пет дни, отчита британското военно разузнаване.

Във всекидневната информация за хода на войната в Украйна се съобщава за интензивни сражения близо до градовете Бахмут и Северск, в източната Донецка област, предава NOVA. Като цяло обаче руските въоръжени сили и сепаратистите в Източна Украйна не са постигнали сериозни териториални придобивки. На този фон, обстановката при окупираната от руски войски Запорожка атомна електроцентрала остава опасна, подчерта президентът Володимир Зеленски. Двата ѝ работещи реактора бяха отново свързани към електропреносната мрежа, след като заради обстрел електрозахранването на централата беше прекъснато за първи път в историята й.

Нашите ядрени специалисти и електротехници успяват да предотвратят най-лошите сценарии в Запорожката атомна електроцентрала, които постоянно се предизвикват от руските сили. В момента централата е отново свързана към електропреносната мрежа. Поздравления, отново произвежда ток за Украйна. Бих искал да подчертая, че ситуацията остава много рискова и опасна. Всяко повторение на тези събития, което означава изключване от мрежата, всякакви действия на Русия, които могат да предизвикат изключване на реактори, ще доведат централата отново до ръба”, каза Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    на ръба си единствено ти, маймуно оядена. но и твоята коледа е на път да настъпи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари