Володимир Зеленски: Готов съм да отида с г-н Тръмп на фронтовата линия

0
Украинският президент участва в Мюнхенската конференция по сигурността
Украинският президент участва в Мюнхенската конференция по сигурността Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Украинският президент покани Доналд Тръмп да го придружи при посещение на фронтовата линия в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за обширната им военна помощ досега и се обърна директно за подкрепа и към бившия президент Доналд Тръмп по време на речта си днес на Мюнхенската конференция по сигурността, предаде ДПА.

Зеленски не засегна пряко настоящата блокада на по-нататъшната помощ за Украйна от страна на американските републикански политици в Конгреса, въпреки че планира да се срещне с лидерите на Конгреса по време на срещата в Мюнхен.

Зеленски изрично покани Тръмп - който неведнъж е изразявал скептицизъм относно по-нататъшната подкрепа на САЩ за Украйна - да посети страната му и да се запознае с нейната битка срещу руската инвазия.

"Ако г-н Тръмп иска да дойде, аз съм готов дори да отида с него на фронтовата линия", каза Зеленски. "Трябва да покажем на хората, които вземат решения, какво означава това. Истинска война - не в Инстаграм, истинска война".

Зеленски също така заяви, че всички други американски политици също са добре дошли, предава БТА.

"Аз го каня публично, но това зависи от неговите желания, разбира се", каза Зеленски за поканата си към Тръмп. "Ние сме готови."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    чичомиткобрат
    Авдеевка падна! Сирски изтегли украинските войски (С ВИДЕО) Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски даде заповед на войските да се изтеглят от Авдеевка. „Въз основа на оперативната обстановка, която се разви около Авдеевка, с цел да се избегне обкръжаване и да се запази животът и здравето на военнослужещите, взех решение да изтегля нашите части от града на по-добри отбранителни позиции“, написа генералът в официалната си страница във Фейсбук. „Нашите войници достойно изпълниха военния си дълг, направиха всичко възможно да задържат противника възможно най-дълго, унищожавайки живата сила и техниката му. Изтегляме се, защото животът на нашите военнослужещи е най-висшата ценност. В Авдеевка все пак ще се върнем“, написа той. Украинската армия се изтегли от източния град Авдеевка, където положението значително се влоши през последните дни, съобщи украинският генерал Александър Тарнавски. „Съгласно получената заповед, се изтеглихме от Авдеевка на предварително подготвени позиции. В ситуацията, в която врагът настъпва, изстрелвайки 10 пъти повече снаряди от нас… това е единственото правилно решение“, допълни той. Това е най-голямата победа на Русия от символична гледна точка след неуспешната контраофанзива на Киев миналото лято, отбелязва АФП. Източници: АФП, NEWS NET в Телеграм и Фейсбук https://rutube.ru/video/ca8b7437204a78e3a2d7c65187083910/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари