Зеленски: Има записи на руски войници, които обсъждат с родителите си какво са откраднали и кого са отвлекли

1
Има записи на военнопленници, които си признават, че са убили хора, добавя украинският президент
Има записи на военнопленници, които си признават, че са убили хора, добавя украинският президент Снимка: Инстаграм

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че службите за сигурност на страната му са прихванали комуникации на руски военни, които представляват доказателство, че са били извършени военни престъпления, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Има войници, обсъждащи с родителите си какво са откраднали и кого са отвлекли. Има записи на военнопленници, които си признават, че са убили хора", каза Зеленски в откъс от интервю за предаването "60 минути" по американската телевизия Си Би Ес, излъчен вчера. "В затвора има пилоти, които са имали карти с цивилни цели за бомбардиране. Също така се провеждат разследвания въз основа на останките на убитите", добави той.

Зеленски заяви, че "всеки, който е взел решение, който е издал заповед, който е изпълнил заповед", е виновен за извършването на военно престъпление. На въпрос дали смята, че руският президент Владимир Путин носи отговорност, той отговори: "Вярвам, че той е един от тях".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Bonkerz
    Ку-ли. Тераруските са толкоз тъпи, че говорят по GSM, некодирани радиостанции, които всеки радиолюбител може да слуша и запише. Отделно масово зарязват БТР, танкове, камиони и т.н. и в тях също може да се слуша кво си говорят. Били пратили тейк записи с германски руснаци, хахаха...
  • 7
    1
    Нели КОЛЕВА
    Зе не се спира.Защо не обясни,че това са записи,любезно предадени му от германското разузнаване.Има съмнение за това,дали са истински.В Германия има много рускоговорящи и не е много ясно дали това не са изфабрикувани записи.Знае се,че когато има война,първа си тръгва истината.Всеки трябва сам да направи изводите за себе и да прецени на кого да повярва.Взеха да се случват много съвпадения,а това не е случайно.Трябва да мислим с главите си,а не с емоциите си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари