"Зеленият сертификат" предизвика отлив на посетители и в Историческия музей в Русе

0
Всички експозиции на открито работят, като Ивановските скални църкви и средновековния град Червен са отворени за посетители само през почивните дни, както и по заявка
Всички експозиции на открито работят, като Ивановските скални църкви и средновековния град Червен са отворени за посетители само през почивните дни, както и по заявка Видео: КИС 13

Сериозно са намалели посещенията в експозициите на Регионалния исторически музей в Русе след въвеждането на "зелените сертификати"

Според заповедта на здравния министър, изключение се прави единствено за децата и учениците под 18 години.

Затворени за посетители са музеите на Баба Тонка и Захари Стоянов, заради изискването служителите да имат валиден сертификат, обясни за Новините на телевизия КИС 13 директорът на регионалния исторически музей в Русе проф. Николай Ненов.

В момента заради ограниченията, в музеите има предимно единични посещения на хора със сертификат.

От Историческия музей обаче използват слабата посещаемост, за да отделят повече време на работата, която остава "невидима" за гражданите.

Всички експозиции на открито работят, като Ивановските скални църкви и средновековния град Червен са отворени за посетители само през почивните дни, както и по заявка.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари