Безопасно ли е да отпадне зеленият сертификат у нас?

0
„Ако нямаше зелен сертификат, щяхме да имаме много по-малък брой ваксинирани", заяви д-р Христина Бацелова
„Ако нямаше зелен сертификат, щяхме да имаме много по-малък брой ваксинирани", заяви д-р Христина Бацелова Снимка: БГНЕС / Архив

Позициите си сблъскаха пред bTV епидемиологът д-р Христина Бацелова и Диян Николов от „Възраждане“ 

Зеленият сертификат определено ограничава разпространението на коронавируса, каза епидемиологът д-р Христина Бацелова. По думите й той не би трябвало да отпада, особено в държави с нисък ваксинационен обхват.

Според Диян Николов от партия „Възраждане“ обаче доста от обществените и социалните функции на хората са ограничени заради зеления сертификат.

„Не е толкова голям проблемът когато става дума да отидем на ресторант или в някой мол да си купим нещо. Проблемът е за хората, които трябва да си правят тестове, за да могат да ходят на работа – т.е. те си плащат, търсенето на стоки и услуги намалява значително заради това че имаме зелен сертификат“, посочи той.

Ако нямаше зелен сертификат, щяхме да имаме много по-малък брой ваксинирани. Например при медицинския персонал броят на ваксинираните в лечебните заведения се увеличи рязко още в първи ден на въвеждане на заповедта“, обясни д-р Христина Бацелова.  

„Дори в групата на хората между 12 и 29 години, при които беше потвърден рискът от миокардит, се оказа, че той е същият, колкото едно лице да бъде ударено то мълния или светкавица. Това е изключително малък риск от реакции след ваксиниране“, посочи още епидемиологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    6
    Dobre de
    Няма смисъл от този сертификат. Абсурдно е да се мисли, че един сертификат на хартия или в телефона ще пребори вирус или препарат. Светът все още не е изяснил напълно произхода му и как тогава обявява, че се е преборил с него. Остава като удобният враг/извинение за всичко най-гадно и нечовешко и пак ще бъде използван като средство за налагане на власт и контролиране на масите. Виждате го, казват ви го постоянно и отвсякъде все хора на деня с власт.
  • -3
    5
    Още някой
    Ковид е твърде коварно заболяване и никой не бива да се мисли за застрахован, защото е по-млад. Статистиката показва, че доста млади и здрави хора си заминаха, а други по-стари и болни от тях оцеляха. И не бива да се спекулира с тази дискриминация, защото правата на всеки завършват там където започват правата на другия.
  • 3
    4
    Фреш
    Имам 2ма хора приятели единия беше на 75 другия на 40...единия на 40 го изкара на крак без да се разбере,че е болен освен,че имаше положителен тест. Другия човек колкото пъти го видях толкова пъти той беше дори навън с маска, а той си отиде от този свят. От тук си идваме и на въпроса, определено серитификата е дискриминационен, може би трябва да се въведе за рисковата група над 65 години, въпреки,че не го одобрявам, но хората над 65 са със сигурност по-застрашени от младите такива. Примерно на човек на 20-25-40 години ако се зарази с омикрон какво ще става ... ще подсмърча 1 седмица и след това дори няма да помни тази лека настинка, какъвто беше случая и с моя приятел. Смятам,че сертификата и маските трябва да бъдат премахнати моментално за хора под 65 годишна възраст.
  • 5
    3
    Анти-ковидфашизъм
    Бахти и малоумната статия.Не сертификатите трябва да останат само за журналисти ,,доктори" и продажници
  • -6
    2
    Бустер за антиваксъри
    На прост народ зелени сертификати не му трябват, той си харесва смъртните актове. Само дето има една мааалка подробност, фалшивите ваксинации и фалшивите сертификати водят до истински смъртни актове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари