Зеленчуците, които не трябва да се мият преди ядене

2
Това са пакетираните листни зеленчуци, етикетирани като готови за консумация
Това са пакетираните листни зеленчуци, етикетирани като готови за консумация

Още в най-ранна детска възраст са ни учили, че ако ядем плодове или зеленчуци, първо трябва да ги измием

Ако готвите с пресни зеленчуци, това правило също е валидно. Те най-често ще трябва да бъдат измити и почистени преди употреба, пише Здравето

Специалистите обаче предупреждават, че има зеленчуци, които не трябва да се мият предварително.

Говорим за пакетирани листни зеленчуци, които са вече измити от производителя. „Още едно измиване у дома може да увеличи риска те да се замърсят с бактерии от вашата мивка, плот, дъска за рязане, ножове, гевгири, купи за салата или други предмети или повърхности в процеса на измиване“, казва Нева Кокран, диетолог , комуникационен консултант в областта на храненето.

Пакетираните листни зеленчуци, етикетирани като готови за консумация, се произвеждат в съоръжение, което отговаря на необходимите стандарти за чистота.

Както посочва д-р Ранди Воробо, асистент по хранителни науки в университета Корнел, предварително измитите зеленчуци се третират със смес от вода и дезинфектант за храна. Тази смес не е опасна при ниските нива, които се използват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари