Здравният министър: Хладилни камиони на „Пфайзер“ ще докарат следващите пратки от ваксината

0
Той отново нападна авторите на иронични коментари кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните вчера товарни автомобили, като подчерта, че шегите „разколебават и докосват страховете на българските граждани“
Той отново нападна авторите на иронични коментари кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните вчера товарни автомобили, като подчерта, че шегите „разколебават и докосват страховете на българските граждани“ Видео: bTV

Проф. Костадин Ангелов се чувства добре 7 часа, след като стана първият имунизиран срещу COVID-19 у нас

"Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни продукти да возят първата партида COVID ваксини у нас, но следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата „Пфайзер“ и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната." Това обясни в ефира на bTV здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Той отново нападна авторите на иронични коментари кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните вчера товарни автомобили, като подчерта, че шегите „разколебават и докосват страховете на българските граждани“.

В този живот остава това, което сме направили, не остават коментарите за това, което сме направили“, отсече проф. Ангелов, като обясни, че термографът е доказал, че не е имало нарушения на температурния режим, а освен това кашоните с ваксините са имали сух лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да отбележи, че частни компании помагат и на други правителства, но значително по-голямата доставка в началото на следващата година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на ваксината. Към момента това е само „Пфайзер“, но в началото на следващата година се очаква да се включи и „Модерна“ със своя продукт.

„Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество“, обяви Ангелов.

Тази сутрин министърът стана първият българин, ваксинирал се срещу коронавирус на наша територия. „При мен нито една от очакваните реакции не срещнах, чувствам се изключително добре“, заяви Ангелов, като посочи, че се следи и температурата му последно е била 36,7 градуса.

Неговата имунизация стана в препълнена с журналисти стая в МБАЛ „Света Анна“ в столицата. Колко безопасно е това в условията на пандемия? Министърът призна, че, макар да са използвали най-голямото възможно помещение, не са очаквали чак такъв медиен интерес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари