Здравка Евтимова: Всеки човек може да е будител!

0
Талантът обича предизвикателството. Човек е роден да бъде талантлив, каза писателката
Талантът обича предизвикателството. Човек е роден да бъде талантлив, каза писателката Видео: NOVA

Талантът обича предизвикателството. Човек е роден да бъде талантлив, каза писателката

"Всеки човек може да е будител. Неговата функция е да поощрява таланта и да се бори с неграмотността и с арогантността". Това заяви писателката Здравка Евтимова в ефира на NOVA.

Тя очерта пътя на неграмотните - те могат да се превърнат в блюдолизци, предатели и доносници.

34 години от началото на демократичния преход някои хора са не само будни, а в състояние на безсъние. То произтича от отказа да обърнеш своя взор към опонента, към човека, който не мисли като теб и в същото време оцветяването му в много тъмни краски. Всеки човек днес се може да заяви своята теза, друг е въпросът как ползва това право”, каза Евтимова.

Тя обясни, че ако неправилно използваме правото си да заявим своята истина, може да се зазидаме в килията на омразата. „В какво ще се превърнем ние, ако останем в килията, която сами сме изградили, опонентът го превръщаме във враг, неговите аргументи ги наричаме лъжи и измами. Това е пагубно за всеки. Зазиданият човек е човек на омразата, а омразата е двигател, който бързо се разпада”, каза Евтимова.

Тя обясни, че талантът обича предизвикателството, че човек е роден да бъде талантлив. На своите ученици не казва предварително зададена тема, а иска да извади искрицата от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари