Завършиха консултациите на президента с политическите сили

0
Румен Радев прие на "Дондуков" 2 представителите на ИТН
Румен Радев прие на "Дондуков" 2 представителите на ИТН Снимка: Президент РБ

Румен Радев прие на "Дондуков" 2 представителите на ИТН

Дали виждат нова политическа конфигурация в рамките на този парламент, която да даде устойчиво управление, ако първият и евентуално вторият мандат за съставяне на правителство не се реализират. Този въпрос постави държавният глава Румен Радев по време на срещата с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ на „Дондуков“ 2. Съгласно конституционната процедура президентът проведе вчера и днес консултации с парламентарно представените политически сили в 49-ото Народно събрание. В консултациите участва и вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщават от пресслужбата на Президентството.

В началото на разговора държавният глава подчерта, че целта на консултациите е да създадат условия, които да подпомогнат съставянето на правителство, в съответствие с основния закон на България. Румен Радев попита представителите от най-малката по численост политическа сила в настоящото Народно събрание достатъчен ли е остатъчния политически ресурс за съставяне на ново управление в рамките на този парламент и дали имат формула, която да предложат, ако получат третия мандат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари