Завърши стажа на студенти към КТ "Подкрепа" Русе

0

Синдикален регионален съюз на КТ”Подкрепа” Русе за втори път е обучаваща работодателска организация по проект „Студентски практики – фаза 1”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020г.”

От началото на м. ноември, 2016 г., в рамките на 240 часа, студенти от Русенски Университет „Ангел Кънчев” Русе, от професионални направления „Администрация и управление” и „Комуникационна и компютърна техника”,  проведоха  в реална работна среда своята студентска практика.

На 21 февруари 2017г. на финално занятие на част студентите от първата стартирала група, г-н Кирил Черкезов – Председател на СРС на КТ”Подкрепа” и г-жа Надка Бончева – Регионален секретар и ментор по проекта на студентите, връчиха сертификати за преминало практическо обучение в СРС на КТ”Подкрепа”.
Студентите имат възможност, чрез участие в презентационни и практически занятия,  да придобият знания и умения за работа в екип, комуникативни умения и социални компетентности.  Практически се запознаха с извършване на оперативна и административна дейност,  извършване координация и планиране на офис дейности, подготвяне и оформяне на различни документи.

В програмата на студентските практики е включено запознаването с Кодекса на труда – основен закон за уреждане на трудовите отношения между работника/служителя и работодателя, както и Колективното трудово договаряне /Колективен трудов договор/.      Освен с трудовото право, студентите получиха необходимите минимални знания за основните принципи, понятия и институти на осигурителното право.

Под ръководството на ментора на практиката – г-жа Надка Бончева, студентите участваха в заседания на Областни комисии, което предизвиква интерес у тях за съвместната работа на институциите и организациите на местно ниво.

Споделеното от студентите ни убеждава, че тези теми предизвикват особен интерес у тях. Те заявяват желанието си да не прекъсват контактите си с нас.
Вече започна практиката на следваща група студенти, заявили желание за стаж в СРС на КТ”Подкрепа”.

Вярваме, че практическото обучение на студентите ще им даде един добър старт в професионалната им кариера,  макар и за много кратко, да натрупат опит, да се запознаят допълнително с материали, с които не са имали възможност, по време на теоретичната си подготовка да познават, да участват в реална работеща среда.

Ние от изпълнителния съвет на СРС на КТ”Подкрепа” Русе, с огромно удовлетворение  за пореден път споделяме, че  успяваме да сближим контактите си със студенти, преподаватели и ръководство на РУ”Ангел Кънчев”,  като чрез възможностите на студентските практики работим за улесняване прехода от образователните институции към работното място и се опитваме да  повишим успешната реализация на младите хора на трудовия пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари