Затворник съди държавата, защото няма микровълнова фурна в килията

0
Затворникът е недоволен, че не получава достатъчно дневна светлина
Затворникът е недоволен, че не получава достатъчно дневна светлина

Пандизчията е недоволен, че зад решетките няма самостоятелно обособена чайна

Лишен от свобода във врачанския затвор съди държавата за 90 бона. В исковата молба до Административния съд във Враца, пандизчията е приложил дълъг списък от претенции и смята, че Министерството на правосъдието е отговорно за вредите, които търпи докато излежава присъдата си, информира kmeta.bg.

Раираният е недоволен, че в килията му няма чайна, т.с. бокс за приготвяне на топли напитки. Липсва и жизнено необходимата за него микровълнова фурна, а така също и помещение за пране и сушене на дрехи. Затворникът се оплаква, че е принуден да диша диоксид, тъй като помещението, в което е заключен е с по-малка от нужната квадратура.

Недоволен е, че не получава достатъчно дневна светлина. Категоричен е, че в зандана страда от липса на сън и апетит, а човешкото му достойнство е унижено. За всяко нещо, което му причинява дискомфорт, той е посочил определена сума като обезщетение. И така сметката е набъбнала на 90 хиляди лева. Двама негови съкилийници пък са свидетелствали в негова полза.

Магистратите във Враца обаче уважиха само една от претенциите му. В решението по делото се казва, че от главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ трябва да платят 500 лева на затворника. Това е обезщетение за незаконосъобразни бездействия на администрацията на затвора, от където не са му осигурили безплатно облекло и обувки за период от няколко месеца. Останалата част от исковата молба е отхвърлена като неоснователна и недоказана. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в София.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари