Затвор за шофьорите, отказали тест за алкохол или наркотици

1
Суровите санкции вече са факт, след като депутатите приеха промените в Наказателния кодекс
Суровите санкции вече са факт, след като депутатите приеха промените в Наказателния кодекс

Според експертите промените в закона са добро начало

Затвор за шофьорите, отказали тест за алкохол или наркотици. Суровите санкции вече са факт, след като депутатите приеха промените в Наказателния кодекс. Под силата на новите текстове попадат водачите, които и преди са хващани пияни или дрогирани.

Радка е майка на Георги, намираме я на гроба на сина ѝ. Той остава завинаги на 27 години.

"Единствено дете, което го удря цистерна между Скравена и Новачене, Ботевградско. Нищо не знам за шофьора, единствено което знам, е, че е българин. Аз не съм потърсена нито от шофьор, нито от собственика на цистерната, да ми кажат дори само "Съболезнования, госпожо", споделя Радка, цитирана от Bulgaria On Air.

От ноември 2022 живее единствено с надеждата за справедливост. Делото обаче се бави. Бави се и медицинската експертиза. В болката жената се пита дали това не е така, за да бъдат прикрити факти за трагедията. Затова всяка по-строга санкция, която законодателят предлага за нарушителите на пътя, приема с голямо одобрение.

"Задължително трябва да бъдат вкарвани в затвора, задължително. Ние се избиваме всекидневно по пътищата. Аз не се боря само за паметта на моя син и възмездие. Аз се боря за всички деца, за да няма повече почернени майки", призна Радка.

Според експертите промените в закона са добро начало.

"Всеки един от отказите, които правим, да бъдем тествани за алкохол или наркотици, се наказва с 2000 лева глоба и две години без книжка. Ако откажем и двата теста, това са 4000 глоба и 4 години без книжа. Ако някой системно управлява с алкохол, с висока скорост, с наркотици - той да бъде наказван всеки път", коментира Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Експертите разчитат, че заплахата от отнемане на автомобила при извършено престъпление ще изиграе ролята на допълнителна спирачка пред джигитите на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари