Затварят нощните заведения в Смолянско

0
т РЗИ-Смолян уточниха, че мерките са временни докато областта излезе от тъмночервената зона
т РЗИ-Смолян уточниха, че мерките са временни докато областта излезе от тъмночервената зона

Затварят нощните заведения в Смолянска област със заповед на местната здравна инспекция за по-строги противоепидемични мерки

Според заповедта се преустановяват посещенията в нощни клубове, пианобарове, дискотеки на територията на цялата област. Забраняват се също масовите мероприятия като фестивали, събори, фолклорни и други събития, предаде БНТ. 

На новите мерки най-остро реагираха в Пампорово. В курорта нощните заведения са четири и според управителката на едно
от тях мерките са дискриминационни.

"Ние накарахме целия си персонал да се ваксинира. Проверяваме като копои всичките ни клиенти, което лично за мен е много обидно. Не смятам, че затваряйки нощните заведения, това би решило проблема с големия брой болни", заяви Силвия Атанасова - управител на нощно заведение.

Добавя обаче, че ще се съобрази със заповедта.

"Икономическата ситуация в нашата държава е сложна - всичко ни е високо, тока ни е висок, данъците високи, всичко е високо. И ако ние решим да направим един протест и да кажем не, ще работим, но в същото време дойдат институциите и ни съставят една глоба, ние нямаме пари."

"Нашата сметка за ток, като дружество, миналата година декември месец беше около 200 хиляди лева, тази година - около 700 хиляди лева. Така че нека някой, когато реши да затваря подобен бизнес, да дойде да ни плати сметката за ток и тогава можем да говорим дали е редно да се затваря определен бизнес или не", обясни Мариян Беляков - изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

В Смолян приеха мерките доста по-спокойно.

"В Смолян дискотеките са две на брой и тези дискотеки работят един - два дни в седмицата. Не знам колко са пълни, но и там се изисква зелен сертификат, така че не мисля, че би трябвало да създават някакъв проблем", каза Антон Арсов - управител на заведение.

От РЗИ-Смолян уточниха, че мерките са временни докато областта излезе от тъмночервената зона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари