Затварят клиниката на д-р Енчев

1
Мръсните тайни на доктор Енчев!
Мръсните тайни на доктор Енчев!

Доктор Ангел Енчев е един от най-популярните (и най-скандалните) пластични хирурзи в страната. Завършил образованието си в Гърция. Има частна болница в Пловдив. Стана известен и като доктора, който „ремонтира” голяма част от известните хора от шоубизнеса, пише Dailypress.

Именно едни от тези известни хора в шоубизнеса „извисиха” репутацията на доктора в хайлайфа като един от най-добрите в бранша, а други „сгромолясаха” реномето му и го удариха в земята.

Преди няколко години чаровната моделка Асдис Ран се е подложила на операция за смяна на имплантите при д-р Енчев. Тя е пожелала също така да промени формата на гърдите си, защото са се деформирали след бременностите. Асдис не е имала никакви оплаквания относно имплантите. По време на операцията д-р Енчев е видял, че единият от имплантите е спукан. Операцията на красивата исландка е струвала 3 500 евро.

Черната Златка се е подложила само на три интервенции при д-р Енчев. Това са пластика на нос, уголемяване на бюст и корекция на устата с хиалуронова киселина. Хирургът разкрива, че Златка е имала много красив бюст и той не е бил съгласен да го коригира, но тя е настояла, че иска по-големи гърди. Операцията е била подарък, защото д-р Енчев е бил спонсор на конкурса „Мис Плеймейт 2009 г”, който тя спечели, а ринопластиката е заплатила сама.

Николина Чакърдъкова преди години се е подложила на операция за поставяне на гастрален пръстен – за борба с наднормените килограми. Операцията е безкръвна, лапароскопска интервенция. Пръстенът се поставя около стомаха, за да се намали количеството на приеманата храна. По този начин човек изгубва излишните килограми. Преди години на същата интервенция се подложила и Стойка от „Биг Брадър”.

На Ели Кузмова – победителката в „Биг Брадър Фемили”, е направил коремна пластика и повдигане и уголемяване на бюст, тъй като имала естетични проблеми вследствие на ражданията.

Софи Маринова, Гала, Алисия, Ивайла Бакалова – всички те били звездните пациентки на коментирания хирург.

Преди време обаче се разбра, че плеймейтката Златка е имала здравословни проблеми. Мнозина се запитаха дали и при нея не е станал някакъв сакатлък от пластичните интервенции като при фолкпевицата Емануела.

И Емануела, и Златка, смениха силиконите си при т. нар. пластичен хирург на елита. Според запознати Енчев ги „ремонтирал на бартер” – безплатно или на занижени цени срещу реклама. Тя обаче започва да му излиза през носа, коментират в интернет. „В стремежа да се шуми постоянно за него, тоя човек си прави жива антиреклама. Първо беше драмата с Емануела, която едвам замазаха, сега ситуацията се повтаря и със Златка”, одумват доктора в мрежата.

Историите на фолкпевицата и плеймейтката си приличат като две капки вода – и двете имали проблеми, независещи от д-р Ангел Енчев, който героично се намесил “в последната минута” и им спасил живота. Дали е точно така, си знаят само те.

Фолкпевицата Емануела едва оцеля на операционната маса по време на смяна на имплантите. Емануела легнала под ножа на д-р Енчев в частната му пловдивска клиника за смяна на силикона. Наред с операцията на гърдите, поискала да й направят и пластика на корема и на родилна херния, макар такива комбинирани интервенции да крият големи рискове. Проблемът обаче дошъл още докато махали старите й импланти, за да ги заменят с нови. В един момент операцията се превърнала в истински ад – хемоглобинът й паднал и тя започнала да губи много кръв. Докторите едва успели да я закрепят и довършили работата си. Два дни по-късно обаче Емануела получила вътрешни кръвоизливи и се наложила втора операция. По време на нея отново станали усложнения според оправданията на медиците – заради изтощения организъм на певицата. След това тя прекарва 3 дни в реанимацията. Източници разказват, че животът й буквално е висял на косъм.

След тези два „провала”, както ги определят медици в областта, в живота на хирурга настъпват трудни моменти. Първо започнаха проверките от страна на НАП, провокирани от факта, че негово притежание са два супер луксозни автомобила марка мерцедес, честите му воаяжи в Гърция, където също той оперира, слуховете за плащане на операции под масата – без фактури за звезди, които искали да останат анонимни… Тези проверки не установили нередности, обявяват по-късно от НАП.

След това различни комисии и проверяващи експерти се захващат с методите на работа на доктора. По непотвърдена информация д-р Енчев използвал забранени медикаменти и стимуланти по време на операциите и след оперативния период. Специално назначена комисия следяла фирмите доставчици на импланти, които използвали екипите на Енчев. Работещи в клиниката шушукат дори, че докторът бил заплашен със затваряне на клиниката, поради сигнали за системни нарушения. Всички тези проверки и сигнали обаче били строго пазени в тайна от всякакви медии и журналисти. Едва когато излязат резултатите от тях, право на собственика на клиниката било да ги обяви публично или да ги запази за себе си, казват запознати с процедурата.

Последва нов скандал – в медиите се появи шокиращ материал за „хирурга на елита”. В него се твърди, че той е издирван от недоволни клиенти в съседна Гърция, където работел, преди да започне да „лъска” родните звезди и звездички. Енчев набързо набрал слава, след като „ремонтирал” няколко непретенциозни и не особено платежоспособни, но пък популярни и търсени от медиите риалити героини. Първа под скалпела му легнала Зара. Освен нови гърди Енчев направил и леки корекции по лицето на брадърката. Всички манипулации той извършвал в кабинети под наем и екип, на който плащал на парче, твърдят запознати.

След Зара в ръцете на доктора се оставили Стойка Пипирудата, „Мис България 2009” Антония Петрова, ексдепутатката Юлиана Дончева, Софи Маринова, Емануела и победителката в последния „Биг Брадър” Ели Кузмова. Тайно за корекции и манипулации при Енчев се отбивали Гала, Алисия, Ивайла Бакалова, Елеонора Манчева и др., носи мълвата. Като резултат от усърдния труд за изключително кратко време Енчев успява да купи на съпругата си джип „Мерцедес“, а себе си „Мазерати“. Следва поредица от екскурзии в Монако и Тайланд.

Идилията се пропуква, след като негова клиентка от Гърция дочула от свои познати за търговската експанзия на Енчев в родината му. Дамата е претърпяла неуспешна интервенция, вследствие на която за дълго време не можела да напусне дома си. Гъркинята се свързала с няколко от клиентките му в България и им разказала, че в южната ни съседка имало поне 10 дами, които търсят доктора с оплаквания след неговата работа.

„Прекалено съм красива, за да работя. Благодаря Ви, д-р Енчев”, предизвика такъв негативизъм, че на пловдивчанина с гръцка диплома по пластична хирургия му се наложи сам да си ги цензурира. Бесът на обидените българки стигна дотам, че дори се родиха вицове и нови слогани по темата. Най-хитовият от тях гласи: „Родих се прекалено красива. Да го духаш, д-р Енчев!”

Тайният развод със съпругата му Милена роди друг интернет-хит: „Прекалено съм хубава, за да съм ти съпруга! Сбогом, д-р Енчев”. Припомняме, че пловдивчанинът се ожени тихомълком преди година и половина. Още тогава тръгнаха слухове, че хубавицата е само параван на богатия си съпруг. Според мълвата завършилият в Атина хирург бил фен на „гръцката любов”. По тоя повод се цитираше вицът, че гърците били измислили секса, а римляните го подобрили, като прибавили в него и … жена. Бившият му пиар Евгени Минчев пък буквално взриви страстите с откровението си как Енчев го държал за ръката и му казал: „Скъпи, ти ме създаде”…

Коментарите в нета по адрес на Енчев са повече от пиперливи. „Имам приятелка, която се движи из тези среди на елита и тя ми е разказвала, че от този доФтор нищо не става. И че е ял бая бой заради осакатени пациентки. Въпросът е защо продължава да практикува? Иначе на Златка (Златка Димитрова, бел. ред.) циците й са отврат, не разбирам манията за силикон. По-добре естествена и здрава, отколкото напомпана и осакатена.”

Темата „здравето или красотата” стана много актуална покрай скандала с имплантите-менте, който гръмна неотдавна. Заради опасните силиконови импланти на „Поли имплант протез”, които заляха целия свят, поради ниската си цена, се застраши здравето на хиляди жени и мъже. В България били внесени около три хиляди импланти на френската фирма, а по-голямата част вече били в гърдите на нашенките, твърдяха от бранша. В медиите тръгнаха най-разнообразни спекулации с различните пластични клиники в България, като отново най-много шум се вдигна около клиниката на д-р Ангел Енчев. Служителите там обаче се вълнували повече от темата кога докторът най-после ще започне да им дава прилични възнаграждения, вместо трохите, които им подхвърлял сега. От персонала издават, че заплатите им са мизерни на фона на тлъстите тарифи, срещу които докторът превръща всеки „крокодил” в бляскава красавица.

„Вместо да обикаля по светски партита и да пръска парите си по Теди Велинова, може да се замисли за служителите си, без които клиниката няма как да функционира”, гневи се персоналът на пластичния хирург.

Източник: Dailypress
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари