Застрахователи казват кога умираме

0
Учени и застрахователни компании обединяват усилия, за да разработят алгоритъм, който ще предсказва датата на смъртта въз основа на статистиката
Учени и застрахователни компании обединяват усилия, за да разработят алгоритъм, който ще предсказва датата на смъртта въз основа на статистиката

Докато учениците у нас онлайн играят на "Кога ще умра?", учени и застрахователни компании обединяват усилия, за да разработят алгоритъм, който ще предсказва датата на смъртта въз основа на статистиката.

Университетът на Източна Англия стартира четиригодишен проект, чиято цел е да събере и обобщи информацията за факторите, влияещи върху продължителността на живота, пише Всеки ден.

Резултат от работата трябва да стане алгоритъм, позволяващ сравнително точно да се предскаже датата на смъртта на конкретен човек. Ще се отчитат такива фактори като достъп до медицински услуги, наследственост, начин на живот, екология и хронични заболявания.

"Все още не става дума да вземаме кръвни анализи и ДНК от всеки, който се застрахова, но определено се развиваме в тази посока" - коментира експертът по застраховане Нед Казалет пред Telegraph.

"Разбира се, за някои хора измененията в системата за застраховане, свързани с използването на такъв "брояч", може да са неблагоприятни. Но за тези, които сега се отказват от застраховка въз основа на хронично или тежко заболяване, по-точното предсказание може да означава възможност да застраховат живота си."

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари