Застрахователи: Грози ни драстично поскъпване на „Гражданска отговорност“

0
Причината е промяна в Кодекса за застраховане, предложена от Министерството на финансите
Причината е промяна в Кодекса за застраховане, предложена от Министерството на финансите Снимка: Dunavmost

Причината е промяна в Кодекса за застраховане, предложена от Министерството на финансите

„Гражданската отговорност” може рязко да поскъпне, след промяна в Кодекса за застраховане. Това става ясно от предложение на министерството на финансите, информира bTV.

При пътнотранспортно произшествие с български гражданин в чужбина застрахователите ще трябва да изплащат парите безусловно. И то без да се запознаят с документите около инцидента. Това предвижда предложеният регламент според Националното бюро на българските автомобилни застрахователи.

Това ще доведе до сериозно увеличаване на застрахователните измами, което пък ще източва застрахователните дружества. Като краен ефект, застрахователите ще са длъжни да вдигнат драстично „Гражданската отговорност“, за да могат да поемат извънредните разходи“, обясни Стефан Софиянски, главен секретар на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи.

От финансовото министерство обясниха, че въпросът е от години, а сега вече е част от изискванията за влизане в Еврозоната.

Ако има някакви нередности в документацията, тогава се преминава към съдебна фаза, имаме неизплатени задължения от 10 млн. към италианско бюро. Ако искаме ускорени стъпки към еврото, това е ангажимент, който България е поела да намери решение“, каза служебният министър на финансите Росица Велкова.

Трудно е да се каже с колко точно ще се повиши застраховката, но има опасност цената да бъде вдигната многократно спрямо сегашните 250 лв., обясни председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владислав Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Ght
    Прехвърлят о от болна на здрава глава. Проблема си е техен. Не трябва за наша сметка се решава.
  • 1
    3
    Педал с тротинетка
    Аз пък минавам на ел скутер и ще си карам по пътищата по тротоарите по велоалеите без да плащам застраховка.
  • 1
    2
    Велосипедист
    Ще си ползвам колелото винаги когато мога!
  • 2
    1
    Пешеходец
    Ставам пешеходец от 2 автомобила минавам на един.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари