Засилени проверки на стоки и товари, пътуващи от и до Австрия

1
Установени са редица нарушения на акцизното законодателство
Установени са редица нарушения на акцизното законодателство Снимка: БГНЕС

Установени са редица нарушения на акцизното законодателство

От началото на годината Агенция "Митници" извършва засилени проверки на стоки и товари, пътуващи от и до Австрия, съобщиха от Министерството на финансите.

Проверките са в изпълнение на ангажимента, поет от България и Румъния към Австрия заради анекса към споразумението за членство в Шенген.

В района на ГКПП "Ферибот Видин" в микробус с българска регистрация са установени и шест лица – сирийски граждани, пътуващи в специално изграден тайник. По предварителни данни лицата са превозвани в посока Австрия.

В резултат на засилените проверки са установени редица нарушения на акцизното законодателство, като част от нелегалните стоки са били предназначени за австрийския пазар.

Над 7200 проверки на различни превозни средства, включително транзитно преминаващите през страната, са извършени през първите шест дни от годината от агенция "Митници".

От Финансовото министерство уточниха, че се използват всички методи за контрол: документален, физическа проверка, сканиране с рентгенови системи. Проверяват се и кабините на леките и товарните автомобили и автобусите.

В нарушение на митническото и акцизното законодателство за първите шест дни от 2024 година, са установени близо 120 000 къса цигари, над 340 литра алкохол, 800 литра моторни масла, 10 500 детски играчки и други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари