Защо заплатата на кмета на Враца надхвърли 5000 лева, а тази на градоначалника на Пловдив е 3350?

21
Във Враца увеличението на възнагражденията е 12%
Във Враца увеличението на възнагражденията е 12% Видео: bTV

Във Враца увеличението на възнагражденията е 12%

От Нова година брутната заплата на кмета на Враца надхвърли 5000 лв. Срещу 3000 лв. ще се разписват градоначалниците на Пловдив и Симитли.

Причината за по-високите възнаграждения са актуализация на заплатите в местните администрации.

Заплатите на чиновниците в Симитли са ниски, смята кметът на града. Той обаче получава 3300 лв. бруто, въпреки че през последните две години заплатата му не е актуализирана.

Чисто и просто, даже не съм се сетил за това на този етап, не ми е било на дневен ред“, твърди Апостол Апостолов, кмет на общ. Симитли, предаде bTV.

Общинските съветници в града получават символично възнаграждение.

То е изчислено на база дневната ставка от средната брутна работна заплата на администрацията за последния месец от предходното тримесечие. Като сума това е около 17-18 до 20 лв., в зависимост от изчисленията“, казва Вилимир Александров, председател на ОбС-Симитли.

Всеки един от тях знае, че ще работи в полза роду и ще работи в полза на хората от общината, няма да работи за заплата“, пояснява обаче кметът на Симитли.

В Пловдив възнаграждението на кмета е 3350 лева на месец.

С бюджет от над 600-700 милиона пловдивският кмет трябва да управлява града. Отговорността е голяма с оглед на това, че натоварването е наистина ежедневно, без почивен ден. Факт е, че не заплатата е определяща“, категоричен е пловдивският кмет Костадин Димитров.

Във Враца увеличението на възнагражденията е 12%. Общинските съветници получават 70% от заплатата в администрацията, но имат право и на бонуси за разходи. Най-малко стимулирани са кметовете на села.

И аз съм доволен от подаянията, които ми давате. Вие тежите на бюджета и вместо да вдигате промилите, си намалете заплатите“, казва на хората Кирил Илиев, кмет на Бели извор.

Преди броени дни кметът на Паволче подаде оставка. „Българският кмет не може да направи нищо, аз за тия два месеца съм залагал себе си, за да успея във всяко едно отношение“, категоричен е Георги Василев, досегашен кмет на Паволче.

В три врачански села се очертава частичен вот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Папиханус
    Кацко чука частно не го мислете!
  • 0
    3
    Село
    Селските кметове нямат бюджет. Нищо не правят освен да се молят за пари, но взимат заплати. За какво гласуваме. Защо да ходим и да избираме мошениците е парламента...и още такива!
  • 2
    2
    Йовчо
    Заплатата на кмета на Русе Пенчо Милков е 6 хиляди лева и редовно си взема бонуси.С приемането новия общински бюджет отново ще си я вдигне.
  • 5
    1
    ГАЦО
    Те директорите на ОУ-ща като им начислят облекло,дмс,дтв,наградки-фалшиви и някои допълнително начисление стигат тия заплати с 2-300 ученика
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари