Защо Z поколението ще бъде най-разрушителното поколение досега?

0
Очаква се доходите на това поколение да се увеличат пет пъти до 2030 г. до 33 трилиона долара с навлизането им на трудовия пазар, което представлява над една четвърт от глобалния доход
Очаква се доходите на това поколение да се увеличат пет пъти до 2030 г. до 33 трилиона долара с навлизането им на трудовия пазар, което представлява над една четвърт от глобалния доход

Прогноза на Bank of America сочи, че поколението Z - родените между 1996 и 2016 г. - ще бъде "най-разрушителното поколение досега" и а доходите им ще надхвърлят доходите на поколенията до 2031 г.

"Революцията поколението Z започва, тъй като първото поколение, родено в онлайн ерата, вече навлиза в трудоспособна възраст и принуждава други поколения да се адаптират към тях, а не обратното", каза Хаим Израел, глобален ръководител на инвестиционна стратегия в BofA Global Research, цитиран от Money.bg

Според BofA икономическата мощ на поколението Z е най-бързо растящата, в сравнение с с всички други поколения. Очаква се доходите на това поколение да се увеличат пет пъти до 2030 г. до 33 трилиона долара с навлизането им на трудовия пазар, което представлява над една четвърт от глобалния доход, а след ще надминава доходите на поколението до 2031 година.

Девет от 10 души от поколението Z живеят на развиващите се пазари. С една пета от това поколение, живеещо в световен мащаб в Индия, BofA"s Israel казва, че "се откроява като държава от Gen Z". В Индия също отбелязват подобрени нива на грамотност на младежите, урбанизация и бързо разширяване на технологичната инфраструктура, се посочва в доклада.

Мексико, Филипините и Тайланд са някои от другите страни с нововъзникващи пазари и имат потенциал да "се възползват от революцията Gen Z".

BofA събира в доклада от комбинация от източници, включително международното тематично демографско проучване за 2020 г., в което са анкетирани над 14 500 потребители на възраст над 16 години. Използвани са данни от ООН, Euromonitor и Google Trends.

Почти половината от американските тийнейджъри са онлайн "почти постоянно", се посочва още в доклада, докато една четвърт от това поколение казва, че обикновено прекарват повече от 10 часа на ден на мобилния си телефон.

Половината от Z поколението също стриймват музика на своя мобилен телефон, така че BofA подчерта, че Universal Music Group, която е дъщерна компания на Vivendi е един от бенефициентите на тази тенденция.

Растежът на електронните спортове е в полза на Ubisoft, а Just Eat Takeaway и Delivery Hero могат да печелят от увеличеното услугите за доставка на храна.

44% от Z поколението са заявили, че са купуват предимно онлайн, използвайки комбинация от магазин и онлайн за пазаруване. Установено е, че те са по-малко чувствителни към цените, когато купуват продукти, като избират качеството над цената като техен основен фактор за закупуване.

Над 80% от поколението Z искат да притежават собствен дом,се казва още в доклада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари