Защо Венера се върти в обратна посока спрямо другите планети?

2
Това е любопитен феномен
Това е любопитен феномен

Това е любопитен феномен

Защо Венера се върти в обратна посока спрямо другите планети?

Венера е единствената планета в Слънчевата система, която се върти в обратна посока на повечето други планети. Това е любопитен феномен, за който няма еднозначно обяснение.

Една от теориите е, че Венера е била засегната от голям астероид или комета в миналото. Ударът е могъл да обърне посоката на въртене на планетата или да я забави до такава степен, че тя да започне да се върти в обратна посока.

Друга теория предполага, че Венера е била затоплена от Слънцето до такава степен, че атмосферата ѝ се е сгъстила и е започнала да взаимодейства с повърхността на планетата. Това взаимодействие е могло да промени посоката на въртене на Венера.

Все още не е ясно коя от тези теории е вярна. Необходими са допълнителни изследвания, за да се разбере как Венера е придобила своето уникално въртене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари