Защо се изсичат толкова дървета в Русе?

5
"След анализ на ландшафтен архитект се окастрят и премахват, а на тяхно място се засаждат други“, обясни Пенчо Милков
"След анализ на ландшафтен архитект се окастрят и премахват, а на тяхно място се засаждат други“, обясни Пенчо Милков Снимка: Dunavmost, архив

Кметът на Русе Пенчо Милков даде разяснения на вчерашната сесия на Общинския съвет защо се изсичат масово дървета напоследък

Той заяви, че общината се грижи за зелената система и именно това налага премахването на стари дървета, предава Русе Медиа. 

„Заварих над 500 неизпълнени становища за орязване на клони и цели дървета и наложих да се изпълнят, а това създаде впечатления у хората за повсеместно изсичане. Но в годините не е било направено и сега го направихме. Лично аз съм засаждал дървета още преди да стана кмет, в момента общината прави програма за залесяване със стотици дървета и я реализира, подкрепяме акции на граждански организации и частни лица, като ги консултираме за конкретни дървесни видове и места за засаждане. В годините се е оказвала много добра грижа за дърветата. Гражданите обаче трябва да знаят, въпреки че е изключително непопулярно, но дърветата трябва да бъдат премахвани, преди да изсъхнат сами, преди да стане опасно за гражданите, защото те не са пригодени за градска среда. След анализ на ландшафтен архитект се окастрят и премахват, а на тяхно място се засаждат други“, обясни Пенчо Милков.

Той коментира още, че в новия градоустройствен план няма да има дървета на тесни тротоари, защото надигат плочите и пречат на движението на пешеходците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    До Русчуклия
    Пропусна и БЕЛЕНСКИ ТОРБИ ЗА СВАЛЯНИШКИ ПОДЛОГИ,ПИРГОВСКИ ДОНОСНИЦИ,БАБОВСКИ КАВАЛЕРИ,РЯХОВСКИ ПОПОВИ ПРАСЕТА И СЛИВОПОЛСКИ МЕНИДЖМЪНТ.ТУТРАКАНСКИТЕ КАЙСИЙ ПЪРВИ ПРИПКАХА НАСАМ. КРАСЕНСКИ ОВЧАРИ :-)) :-)) и ДЕЛИОРМАНСКИ БИЗНЕСМЕНИ :-))
  • 6
    6
    Русчуклия
    А в миналото Русе беше град, при това най-зеленият в България. Сега е наводнен с капански и силистренски селендури, които озеленяване не ги вълнува.
  • 13
    5
    Пенчо
    Режем здрави дървета и садим бетон.
  • 4
    4
    Indianec v BG
    Какви дървета бе, то сградите надвиснали над пътя. Хау!
  • 19
    3
    IVO
    Така е.Това изсичане започна по времето на Нунев и кметчето нещастно.Техните тъпи специалисти от общината едно нещо не направиха нормално.Дървета секат..плочките подскачат по тротоарите.Авсолютна компетентност-няма що....за сериозен бой са..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари