Защо Русе посреща туристите с олющен и ръждясал надпис?

1

Атрактивният надпис е повреден, а години наред не се предприемат никакви мерки

Четирите големи светлосини букви, изписващи РУСЕ, са ръждясали и олющени, но това явно не прави впечатление на никого. Атрактивният надпис в градската градинка, за който бяха похарчени 20 000 лева през 2018 година от предишното общинско управление, е повреден, а години наред не се предприемат никакви мерки.

Надписът РУСЕ е на едно от най-оживените места в града и привлича вниманието на туристите и гостите на града. Доближавайки се обаче да си направят снимка или селфи за спомен, хората остават разочаровани, виждайки повредените участъци по буквите с олющена боя и ръжда.

Такива надписи има в почти всички европейски градове, както и в много български, но в нито един друг град те не са ръждясали. На какво се дължи увреждането по буквите в Русе – лошо качество на материалите или проблем при поставянето на рекламния обект? Каква технология е използвана?

Няма спор в това, че рекламният надпис привлича вниманието на граждани и гости от страната и чужбина и по този начин успешно популяризира Русе, но е редно обектът да се поддържа.

Политическа партия “Движение Гергьовден” – Русе отправя апел към Общината за спешно обновяване на надписа и отстраняване на появилите се повреди. Нека атракционният надпис до символа на Русе – Паметника на свободата, да придобие вида, който подхожда на нашия град и да може туристите да продължат да си правят хубави снимки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Факт
    Защото при предното управление поръчките такива майстори са ги изпълнявали. Защо при това управление питате?
  • 1
    14
    Антон
    Тази грозна ръждилка да си я поставят пред къщите в Нисово и Красен,Пенчо Милков и Пламен Нунев.
  • 2
    13
    Анонимен
    Надписа е такъв мръсен да покаже че в Русе ще се събират мръсни боклуци и отпадъци от цяла България че и от други държави!!!
  • 3
    12
    Кукуруз
    Защото Пенчо е червен а надписа е син
  • 2
    11
    и пак
    ...със и без мотори..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари