Защо Николай Бареков се отказа от собствената си партия?

0
Николай Бареков оттегля подкрепата си от парламентарната група на Български демократичен център
Николай Бареков оттегля подкрепата си от парламентарната група на Български демократичен център

Николай Бареков оттегля подкрепата си от парламентарната група на Български демократичен център. Партията, чийто лидер е Бареков – България без цензура бе в основата на сформираната предизборна коалиция и преименуваната по-късно парламентарна група.

"Не може хора, които са влезли в парламента с моето име, да гласуват ГДБОП да се върне в ръцете на Цветан Цветанов и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората. Не оттеглям подкрепата си обаче от депутатите - шестима души, които гласуваха "против" тези предложения. Ще стоя зад тях, докато те са опозиция в този парламент", мотивира решението си той.

Той добави, че решението на тези шестима народни представители дали да останат в БДЦ е изцяло тяхно. Според него групата е трябвало да гласува с „въздържал се" за промените в Закона за МВР, като по думите му, „изборът между модела „Кой?" и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен".

Евродепутатът изказа предположение, че подкрепилите идеята са го направили под натиск, за да не се казва, че предложението е минало само с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Реформаторският блок, който сега се опитва да се изкара като истинска опозиция, вчера послужи като параван на срамната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Писна ми от маскарада в държавата, който се развива в последните години", каза още Бареков.

„Затова приветствам поведението на Радан Кънев и смятам, че той някак си ми подаде ръка, като написа в блога си, че трима от хората на Ковачки са подкрепили пенсионните промени. Подавам ръка на Радан Кънев, ако иска да я приеме“, обърна се лидерът на ББЦ към Реформаторите.

„За мен то е изчерпано. Смятам, че през 2015 г. хора като Радан Кънев и като мен трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок, който да заложи в политиката си извършването на тежки реформи и спирането на политическата корупция. Трябва да помислим за нещо, което да е срещу статуквото", бе позицията му по повод правителството.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари