Защо е неправилно да носим портфейла си в задния джоб

0
Освен, че става лесна мишена за джебчии, причинява и неблагоприятни последици за здравето
Освен, че става лесна мишена за джебчии, причинява и неблагоприятни последици за здравето

Носенето на портфейла в задния джоб на дънките не само го прави по-удобна мишена за джебчии, но и може да навреди на вашето здраве, разкрива ново проучване на списание Men's Health, цитирано от AoL, сподели Profit.bg.

Когато сте в изправено положение, портфейлът в задния ви джоб не представлява проблем. Ситуацията обаче се променя коренно, когато седнете.

Стюард Макгил – професор по гръбначна биомеханика в University of Waterloo, казва че седенето върху пачка с пари може да причини изключително напрежение върху тазобедрената става и долната част на гърба, което често води до хронична болка в гърба.

Макгил обяснява, че наличието на издутина под едната страна на тялото причинява изкривяване на таза и гръбначния стълб, което води до дискомфорт в дългосрочен план. Професорът съветва, че най-добрият начин да облекчим стреса върху тялото е да изваждаме портфейла от джобовете си, когато сме в седнало положение. Освен това Макгил препоръчва смяна портфейла с щипка за банкноти или с по-тънък портфейл, в който да носим само основните неща.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари