Защитници на ГЕРБ "изхвърлят" журналистка на Свободна Европа

1
Полина Паунова е от малцината останали политически журналисти у нас
Полина Паунова е от малцината останали политически журналисти у нас Видео: Свободна Европа

Политическият журналист Полина Паунова, която работи за "Сбободна Европа"  бе нападната от симпатизанти на ГЕРБ на конференцията днес

Това съобщи тя в личния си профил във Фейсбук, където журналистката публикува две видеа, документиращи инцидента. 

Ето и нейното описание на инцидента:

"Това са двете видеа. Първото: протестиращи (искащи оставката на правителството) се спречкват с момчета. Настава бой. Снимам. Някой идва зад мен удря ме в гръб, след което ми избива телефона. След като си взех телефона се отправих към огражденията, за да вляза при ГЕРБ. Разпознах хората, които налетяха на бой вътре. Имаше и други колеги, но никой не дойде да пита защо тези хора са се били с други и защо са правили провокация. Отидох сама. Питах ги възпитано, те ми взеха телефона и го изхвърлиха два пъти на тревната площ. След това дойдоха @Miroluba Benatova и Genka Shikerova. Заснеха как охраната вместо да изхвърли провокаторите изхвърли мен със засилка. Охраната беше с бадж на ГЕРБ. На тези видеа се виждат лицата на провокаторите."

От пресцентъра на ГЕРБ са коментирали пред "Свободна Европа", че агресивните мъже са провокатори и са отрекли младежите да са наемани като охрана от партията. Няма обяснение за сините им баджове с надпис ГЕРБ.

"Събитието се охранява от частна охранителна фирма и първоначално на мястото не присъстваше полиция. Тя беше повикана след първоначалните сблъсъци с антиправителствени протестиращи. Пристигналите униформени служители на МВР изградиха кордон, за да отстранят демонстрантите, но до задържане на провокаторите, атакували и журналисти, така и не се стигна", разказва "Свободна Европа"

От пресцентъра на МВР са казали пред медията единствено, че са запознати със случващото и засега няма какво да съобщят официално. Не е съобщено заснетият от журналистките нападател да е задържан.

Част от младежите, облечени в тъмни дрехи и носещи маски, които атакуваха протестиращи и журналисти, обясниха че са дошли да подкрепят премиера Бойко Борисов и управлението му. Те обаче отказаха да кажат дали са членове на някои от организациите на партията в страната

По-късно в декларация ПП ГЕРБ се разграничи от нападателите, като ги нарече "платени провокатори", и се оправда, че охраната на сбирката е била осигурена от "София Тех Парк".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари