Полина Паунова: А помните ли как Борисов сам звънеше по студиата, за да се скара на някой водещ?

1
И на въпросите не ни отговаряха, и интервюта не ни даваха, и на пресконференции ни се караха, пише журналистът Полина Паунова
И на въпросите не ни отговаряха, и интервюта не ни даваха, и на пресконференции ни се караха, пише журналистът Полина Паунова Снимка: Фейсбук

Умилителна работа се развива по повод пиара на Продължаваме промяната

Извън опитите всеки да каже нещо жестоко остроумно, наблюдавам просълзяваща загриженост за свободата на словото от страна на бившите управляващи, които неуморно звънят по телефоните, за да обясняват “абе, ние чак така не правихме”.

Ами не правиха, факт е. В началото на ГЕРБ Бойко Борисов съвсем сам звънеше по студиата, за да се скара на някой водещ. Помните как започваше всеки телефонен разговор с него в ТВ-ефир: “Добър ден е при нас”, отговаряше на поздрава “добро утро” лидерът на ГЕРБ.

(Съвсем друг е въпросът тия, които позволяваха на партиен лидер да върши това къде са сега? Въмутени ли са? Управляващи медии ли са? Какви са?).

Но както и да е. Извън загрижеността за свободата на словото от страна на ГЕРБ, виждам и едни други хора, които с поредица риторични въпроси (някак не чули съвсем добре викането в ефир) поставят питането къде са били журналистите…. по времето на ГЕРБ (докато последните не се тревожеха толкова за медийните свободи). В смисъл: айде сега, какво му додиряте на момчето пиар, а на PiAr Sevi Boiko не додиряхте така…. Ми на същото място бяхме. И на въпросите не ни отговаряха, и интервюта не ни даваха, и на пресконференции ни се караха. И демонстрации за столчетата имаше, малко хора бяха на тях (помните ли?).

Разбира се, във всичко това има добра новина. Националните медии решиха да защитават правото си да задават въпроси. Сигурно да са установили, че в някои от годишните им обзори, когато говориха за “Магнитски” показваха обилно Васил Божков и пропуснаха синхроните с Делян Пеевски.

Това с правото на въпроси може да продължат да си го гонят. А може и да търсят някой да им казва “добър ден е при нас”. Зависи и дали нещо ще продължаваме или ще променяме.

И последно: колкото до задаването на въпроси от страна на водещи/репортери и тн. Въпросите няма как да бъдат базирани на политически внушения. То има как, всъщност, но тогава не става дума за журналистическа работа. Което не отменя факта, че централното в тая работа са отговорите (в това число и поднасянето им).

Полина Паунова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Да
    Аман от тоя борисов. Няма го вече политически труп е и никога няма да се върне на власт. Стига го дъвкахте.
  • 2
    1
    вкисната боза
    скьпо льжливо сьщество тук ли намери форум да хвьрлиш лигите си
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари