Заседание на Комисията за Правилник на НС (НА ЖИВО)

0
Депутатите обсъждат нов Правилник за работа на Народното събрание
Депутатите обсъждат нов Правилник за работа на Народното събрание

Преди минути започна заседание на Комисията Правилника на НС

Промените предвиждат сливане на комисиите по външна политика и по европейски въпроси, както и на комисията за гражданското общество с комисията по правата на човека и жалбите. Ще има отделна Комисия по туризъм и отделна Комисия за българите в чужбина. Първоначалният проект предвиждаше да са подкомисии, но от "Изправи се БГ! Ние идваме" и от "Демократична България" възразиха, припомни БТА.
Ще има Комисия по икономическа политика, високи технологии и дигитализация и Комисия по електронно управление и информационни технологии. Към Комисията по вътрешна сигурност, обществен ред и контрол на службите се създава подкомисия по прилагането и използването на СРС-та.
Към Комисията по енергетика и климат ще има подкомисия за зелена политика и климат и подкомисия за контрол на дейността на КЕВР. Към Комисията по бюджет и финанси ще има две подкомисии - за контрол на публичните средства и подкомисия по европейските фондове.
Предвижда се депутатите, напуснали парламентарната си група, да запазват мястото си в постоянните комисии, а съответната парламентарна група да допълва квотата си в комисиите. В такива случаи ще се разширява съставът на комисиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари