Днес зърнопроизводители блокират Дунав мост

6
Зърнопроизводителите ще блокират в 10:00 часа днес кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе
Зърнопроизводителите ще блокират в 10:00 часа днес кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе Снимка: БТА / Бисер Тодоров

Зърнопроизводителите ще блокират в 10:00 часа днес кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе

Фермерите искат да спре безмитния внос на селскостопански стоки от Украйна.

Земеделци ще блокират днес северната граница на България. В 10:00 часа започват ефективни протестни шествия със земеделска техника, съобщи Дарик Радио, като цитира Милен Коев, председател на фермерски съюз „Дунавско зърно“. Българските земеделски производители пристъпват към ефективни протестни действия с едно единствено искане: Да не се удължава за България действието на регламента на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 година, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна.

„Българските зърнопроизводители са подложени на засилващ се натиск от интензивния украински внос на зърнени и маслодайни култури в страната, който блокира изцяло търговията на родното производство Складовете на земеделските производители са пълни със залежала продукция. Пазар за българското зърно няма, а жътвата предстои след два месеца. Новата реколта няма къде да бъде прибрана и няма изгледи ситуацията да се подобри, ако украинският внос на селскостопански стоки в страната продължи.“, заяви Коев.

Зърнопроизводителите ще блокират в 10:00 часа кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе. Протестните действия ще продължат до 16 часа и ще засегнат и граничните пунктове при Видин, Силистра и Кардам. За да подкрепят колегите си в Русе ще дойдат и земеделци от Южна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    16
    СЪВЕТ
    С 45 КОШЕРА ПЧЕЛИН ОСТАНАХА 5 САМО,ЗАЩОТО ПРЪСКАТ ЖЕСТОКО С КАКВО ЛИ НЕ БЕЗ КОНТРОЛ.И ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ ,ЧЕ УКРАИНСКОТО Е ОТРОВНО,СЪС СИГУРНОСТ НАЩО Е ПО-ОТРОВНО БАС.
  • 7
    15
    Менчо до 13
    Вие червените "български" пенсионери, дето се кланяте на ТероруZZия, може само да ми ядете похотливия чеп! Айде пак гласувайте за мене под строй, тъпаци жалки! ХАХАХАХА
  • 10
    14
    До 13
    Прав си ! Много хора нямат никаква представа колко лева струва лек автомобил МАЙБАХ ! Сега нашите землевладелци какво да си купят , Москвич сглобен с китайски части в Русия ? Колко унизителна ситуация !
  • -5
    13
    Ние българските пенсионери
    харесваме ОЛИО от български слънчоглед . Вярно , двойно е по-скъпо от това направено с украински слънчоглед, но е по-мазно някак си. А това с украински слънчоглед и хляб с украинско жито пречат на родните бизнесмени да свързват двата края и ги обричат на мизерно съществуване.
  • 4
    12
    Sтанко
    Тъпите рушлямски алчни селяндури много добре знаят, че вносът на зърно от нашата братска Украйна е 1%!!! Ах, колко жалко е да сит ТЪП "земеделец"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари