Георги Георгиев: Запорираха сметките на "Булгаргаз" по искане на БОЕЦ

2
Гражданското сдружение спечели дело срещу държавната фирма в навечерието на Нова година
Гражданското сдружение спечели дело срещу държавната фирма в навечерието на Нова година Снимка: boec-bg.com

Гражданското сдружение спечели дело срещу държавната фирма в навечерието на Нова година

Сметките на държавната фирма "Булгаргаз" се оказаха блокирани, след като гражданското сдружение БОЕЦ спечели дело срещу нея в навечерието на Нова година, научаваме от Георги Георгиев.

"Постигнахме една от най-важните ни победи срещу кремълската пета колона и нейните марионетки в България. Знакова победа.

През декември 2022г. БОЕЦ осъдихме БУЛГАРГАЗ заради отказа им да ни предоставят информация по ЗДОИ за преговорите с ГАЗПРОМ и твърденията, че руската компания ще осъди България заради едностранно прекратените от ГАЗПРОМ доставки на газ в нарушение на двустранният договор.

На 29.12.2022г. БОЕЦ влязохме в БУЛГАРГАЗ и връчихме срещу подпис на главният юрист на компанията препис от съдебното решение и в 14 дневен срок очакваме да получим изисканата информация за задкулисните договорки с Кремъл. При предишното ни влизане в БУЛГАРГАЗ бяхме посрещнати с агресия и мутренско отношение, което предизвика нашата реакция. Сега всички бяха много внимателни и бяхме приети незабавно. Пример за възпитателният ефект, който БОЕЦ постигаме върху държавните администрации и служители с нашите действия, акции и протести. Никой не може да се отнася неуважително с бойците и гражданите!

И докато министрите на Радев ни облъчваха и манипулираха с лъжи и внушения как ГАЗПРОМ ще осъди БУЛГАРГАЗ, БОЕЦ взе, че осъди БУЛГАРГАЗ! Благодарим на адвокат Александър Кашъмов и адвпкат Пламен Кирилов (член на БОЕЦ) за помощта. Освен задължителното предоставяне на информация в изпълнение на съдебното решение БУЛГАРГАЗ бяха осъдени да заплатят на БОЕЦ и разноските по делото!

Административен съд Видин издаде изпълнителен лист и по инициатива на БОЕЦ ЧСИ образува изпълнително дело №20238390400009 в хода на което бе наложен запор на сметките на БУЛГАРГАЗ!

Осъдителната присъда срещу БУЛГАРГАЗ е изключително важен успех. Те отричаха, че са задължен по ЗДОИ субект и отказваха да предоставят каквато и да е информация от обществено значение. Сега вече тази омерта е счупена и този прецедент дава възможност на всеки да изисква и получи информация не само от БУЛГАРГАЗ, а и от всички държавни дружества с подобен статут – БУЛГАРТРАНСГАЗ, НЕК, БЕХ и тн.

Изпълнителното дело и запора на сметките на БУЛГАРГАЗ също е важен успех и знак, че БОЕЦ и гражданите можем да се борим и печелим своите битки срещу самозабравилите се и считащи се за недосегаеми властови центрове на управляващата ни мафия!

Кремълските марионетки и слугите на мафията трябва да бъдат разобличавани и борбата срещу тях трябва да се води на всички фронтове!

И тази битка ни отне много месеци и усилия. Благодарим на адвокат Диньо Бозаджиев за съдействието и поздравяваме всички бойци и гражданите за постигнатата победа и резултат. Гражданите сме по-силни от мафията!

Битката продължава!", пише Георги Георгиев в boec-bg.com.

От "Булгаргаз" обаче отрекоха сметките им да са блокирани. "Става дума за блокирана сума в размер на 1255,20 лв. по една от банковите сметки на „Булгаргаз“ ЕАД на база запорно съобщение на съдия-изпълнител", заявиха от фирмата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    ...
    Гледам внимателно този нещастен човечец и стигам до извода, че той не иска да прави нищо. Просто е озлобен срещу власта и просто иска да си почеше окаяното вече его и да се почувства значим пред себе си заради някаква банална лична вендета. Придружават го по един, двама или точно шепа нещасти хора и това е всичко. Абсолютно нищо значимо не е произлязло и няма да произлезе от този жалък човек. И с този бастун, сто процента бутафорен, иска да привлече симпатии към себе си ала "болният човечец с бастунчето от най бедният град в европа накуцва сам срещу мафията, хайде да му помогнем всички.." да бе , да . Вътрешното ми усещане е този е абсолютен загубеняк незаслужаващ нито секунда сериозно внимание.
  • 6
    3
    тоя мушмурок
    що не се яви на избори, нали е голямата работа, да ги спечели и да почва да управлява! а дано, ама надали!
  • 0
    2
    Браво
    Само така БОЕЦ. Крайно време е всички министри, депутати, чиновници в държавната и общинска администрация да проумеят, че служат на народа. И народа е техния работодател и са длъжни да се отчитат за свършеното и несвършеното.
  • 6
    1
    XMAN
    БОЕЦ сте/си идиот/и. Освен дела по ЗДОИ друго не можете да правите. Нещастници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари