Започват масови проверки на зеленчуковите борси

0
Проверките имат за цел предотвратяване на нелегалната търговия
Проверките имат за цел предотвратяване на нелегалната търговия Снимка: БГНЕС

Проверките имат за цел предотвратяване на нелегалната търговия

Данъчните от звеното за фискален контрол на НАП, полиция и служители на БАБХ проверяват най-големите зеленчукови борси в Пловдив и София. Екипите на приходната агенция са част от започналата днес (16 март 2023 г.) акция на областните дирекции на МВР.

Служителите на НАП, заедно с полицаи и представители на БАБХ, са проверили над 25 обекта в софийските тържища „Къра“ и в кв. "Дружба", както и в борсите в пловдивските села Плодовитово и Първенец. Данъчните инспектори са установили общо 5 нарушения, сред които липса на касов апарат, неиздаване на касова бележка и разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата.

Проверките ще продължат и през следващите две седмици и в други населени места, като екипите ще инспектират и обектите извън границата на зеленчуковите борси, с цел предотвратяване на нелегалната търговия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Георги Петров
    А защо не се извършат проверки на аптеките да се види как се образуват цените на лекарствата там е великото ограбване на държавата и пенсионерите
  • 3
    1
    Георги Петров
    А защо не се извършват проверки на аптеките,те ограбват пенсионерите.Да се види как се образуват цените там
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари