Започват антиромски протести

2
Цигани нападнаха в гръб ученик с метален бокс
Цигани нападнаха в гръб ученик с метален бокс

17-годишен ученик е бил нападнат в гръб от група ромски младежи и ударен с метален бокс в главата в Нова Загора.

Извършителят, също на 17 г., е задържан. Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев съобщи, че инцидентът е станал около 23 часа на 16 юли.

Нападението е извършено с метален бокс по хулигански подбуди, а срещу извършителя, който е непълнолетен и е бил задържан за 24 часа, до края на деня ще бъде повдигнато обвинение.

"В рамките на една седмица, най-вероятно ще има внесен обвинителен акт в Районния съд в Нова Загора“, каза Русев, цитиран от "Фокус".

В неделя вечерта 17-годишният младеж е изпращал приятелката си, когато близо до един от парковете в Нова Загора са застигнати от група ромски младежи. Те първо ги попитали колко е часът, а след това поискали цигара, съобщава bTV.

Момчето и момичето отговорили, че не пушат, но компанията тръгнала след тях. Малко по-късно 17-годишният ученик е нападнат в гръб и ударен с метален бокс в главата. Момчето е с леко мозъчно сътресение и пукната глава.

Родителите му са категорични, че той не е предизвикал с нищо агресията.

Само за ден над 200 подписа срещу агресията и насилието са събрали съученици и приятели на удареното момче.

За събота в Нова Загора е планиран и протест.

Днес пък в Бяла, стотици жители на града, близки, приятели и съученици изпратиха 18-годишния Алекс Ангелов. Момчето, което догодина трябваше да е абитуриент, почина в събота в русенската болница, където бе настанен в критично състояние след побой от роми. Повод за боя отново бе поискана цигара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари