Започва зимната сесия на Народното събрание

0
Депутатите се връщат в пленарната зала след продължителна ваканция
Депутатите се връщат в пленарната зала след продължителна ваканция Снимка: БГНЕС

Депутатите се връщат в пленарната зала след продължителна ваканция

Депутатите се събират днес на първо заседание от новата зимна сесия на 49-ото Народно събрание, според публикуваната на сайта на парламента проектопрограма за работата на институцията на 11 и 12 януари т. г.

Съгласно парламентарния правилник народните представители бяха във ваканция за коледните и новогодишните празници от 22 декември до 10 януари.

Първото заседание на Народното събрание за 2024 г. е насрочено за днес в 9:00 часа. Новата пленарна сесия ще бъде открита с химна на Република България и химна на Европейския съюз. След това по традиция се очакват изявления от парламентарните групи за приоритетите им през новия политически сезон, информира БТА.

В проектопрограмата на парламента за тази седмица е включено първото четене на изменения в Закона за закрила и развитие на културата и промени в постоянни комисии. Предвидено е изслушване на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов относно покачването на цените на водата средно с 15 % от 1 януари 2024 г. Искането за изслушване е внесено от депутати от Парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

В проекта на дневен ред е още първото четете на изменения в Закона за професионалното образование и обучение, в Закона за признаване на професионални квалификации, в Закона за висшето образование и в Закона за предучилищното и училищното образование.

В петък от 9:00 часа е предвиден блиц контрол, в който според парламентарния правилник участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. След това от 11:00 часа ще има редовен парламентарен контрол с участието на министри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Лапач
    Най после
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари