Започва строежът на нова детска градина в столичния район „Оборище“

0
Екипът на заместник-кмета на района направи тържествена първа копка на дългоочакваната детска градина
Екипът на заместник-кмета на района направи тържествена първа копка на дългоочакваната детска градина Снимка: Столична община

Екипът на заместник-кмета на района направи тържествена първа копка на дългоочакваната детска градина

Зам.-кметът на район „Оборище“ г-н Арсени Вълчинов и неговият екип направиха тържествена първа копка на дългоочакваната нова детска градина, намираща се на т.н.„птичи пазар“. Общински съветници, директори на учебни заведения в район „Оборище“ и гости уважиха тържественото събитие.

Общата инвестицията на проекта е за над 12 милиона лева за строежа на сграда на новата детска градина. На този терен с площ 5000 кв.м. се предвижда построяването на функционална сграда на два етажа с басейн, съобразена с всички съвременни стандарти и изисквания. Планираният капацитет на новата детска градина е до 200 деца в общо 8 групи – 4 яслени, всяка от 20 деца от 1 до 3 години и 4 градински, всяка от 25 деца на възраст между 3 и 7 год.

Предвиден е и строежът на трети административен блок, обединяващ всички необходими съпътстващи дейности, както и сутерен, в който ще се разположат басейн и кухня.

За намаляване на шумовото замърсяване от скоростния автомобилен трафик по бул. “Данаил Николаев” е обособена ивица от два реда висока дървесна растителност. В незастроената южна и западна част на имота ще бъдат обособени 8 модерни детски площадки за игра и озеленени площи.

Сградата ще принадлежи към енергиен клас А. По скатовете на покрива е предвидено да бъдат монтирани 72 бр. фотоволтаични пана с общо инсталирана мощност 30 kw и годишно производство 33 000 kwh.

Санитарните и битовите помещения ще се отопляват от водно подово лъчисто отопление, което осигурява равномерно разпределение на температурата в помещенията.

„Тази инвестиция е най-доброто, което можем да направим за бъдещето на децата на район „Оборище“, каза Арсени Вълчинов, зам.-кмет на районната администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари