Започва раздаване на хранителни помощи в Русе

0
В списъците са включени лица и семейства от 7 целеви групи, сред които такива получили помощи за отопление, за отглеждане на деца, пострадали при бедствия и хора с увреждания
В списъците са включени лица и семейства от 7 целеви групи, сред които такива получили помощи за отопление, за отглеждане на деца, пострадали при бедствия и хора с увреждания Видео: КИС 13

На 26 март започва раздаването на храни от втория транш на Европейската програма за подпомагане на нуждаещи се хора в Русенска област.

В списъците на Агенция "Социално подпомагане" са включени лица и семейства от 7 целеви групи, сред които такива получили помощи за отопление, за отглеждане на деца, пострадали при бедствия и хора с увреждания. Тъй като програмата е за 2016, има различни изисквания за отделните групи. Всички списъци, които са изготвени от Агенция "Социално подпомагане" са проверени и актуализирани, казаха от БЧК.

Ще бъдат раздадени 7 продукта – леща, рибни консерви, грах, лютеница, доматено пюре, бисквити и мед.

Както вече съобщихме, вторият транш ще започне в Русе, но пунктът ще работи от 12:00 до 16:00 часа, тъй като не са доставени всички необходими количества за общините на територията на цялата област. За останалите общини се очаква раздаването да започне към след средата на април.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари