Започва приемът на вноските за здравно осигуряване от положилите зрелостен изпит

1
Ако такива вноски не се внесат, може тези младежи да се окажат с прекъснати здравно-осигурителни права
Ако такива вноски не се внесат, може тези младежи да се окажат с прекъснати здравно-осигурителни права Снимка: БГНЕС

Ако такива вноски не се внесат, може тези младежи да се окажат с прекъснати здравно-осигурителни права

От днес учениците, които успешно са положили държавен зрелостен изпит през 2023 година, могат сами да декларират и внесат здравните си осигурителни вноски, ако не са започнали работа. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение, напомнят от Национална агенция за приходите /НАП/, предава БНР.

За сметка на републиканския бюджет се осигуряват здравно учениците навършили 18 годишна възраст, до завършване на средното си образование и студентите - редовно обучение до навършване на 26 годишна възраст, т.е съществува един период от време в който тези млади хора не попадат в нито една от двете категории - "ученици" или "студенти".

През това време те трябва сами да плащат вноските си за здравно осигуряване, които са в размер на 28,40 лева на месец, защото съществува възможност да се окажат с прекъснати здравно-осигурителни права, допълват от НАП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Да ти
    пиk@ йа на държавата! За укропитеците странно как държавата намира пари да им плаща хотелите и здравните вноски, а българите ако не платят и ги оставят без лечение и без здравни права... А след време като се разболеете мафията в бели престилки най-нагло ще ви кажат, че тези вноски не важат, и не покриват нищо, и че ще трябва да си платите и лечението. Съвет до зрелостниците: ако все още не сте се ориентирали, направете всичко възможно да се евакуирате и да се изнесете докато е време от тази проклета територия и държава, за да не съжалявате после.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари