Започва дисциплинарно производство срещу заместник на Гешев, но не и срещу самия него

0

ВСС образува дисциплинарно производство срещу Пламена Цветанова

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу Пламена Цветанова, която е бившия член на колегията и настоящ заместник на главния прокурор Иван Гешев, съобщава специализираният сайт Lex.bg. Такова производство обаче няма да бъде образувано срещу самия Гешев.

Искането да начало на такава процедура беше внесено от бившия служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев, а самата Цветанова също е настоявала за това.

В искането си Демерджиев настояваше да бъдат проверени както Пламена Цветанова, така и самият Гешев заради нарушения на етичния кодекс и на служебните задължения, тъй като прокуратурата два пъти е отказала да предостави на министерството информация за случайното разпределение на дела и преписки в прокуратурата.

Мотивът на кадровиците да не стартират дисциплинарка срещу Гешев обаче е, че не те, като прокурорска колегия, а Пленумът на ВСС, в който влиза и съдийската колегия, избира главен прокурор. Затова и искането трябва да се конкретизира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари