Започва акция за контрол на движението на електрическите тротинетки в Русе

8
Проверките на полицията и КООРС стартират от днес
Проверките на полицията и КООРС стартират от днес

След серия от инциденти

От днес стартира специализирана полицейска операция за контрол на движението на индивидуални електрически превозни средства на територията на град Русе. В нея ще вземат участие екипи от полицейски служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе и от СЗ“КООРС“ при Община Русе.

Дейностите се организират и ще се реализират по план, подписан от двете институции. Те са част от серия инициативи на двете страни за подобряване на реда и сигурността на гражданите, съобщиха от полицията в Русе.

Целта на операцията е да се завиши контролът над индивидуалните електрически превозни средства, във връзка със зачестили ПТП с участие на ППС от такъв вид, както и на движението им в града в нарушение на разпоредбите на ЗДвП и Наредбите на Общински съвет Русе.

Жена със скутер се преби в центъра на Русе

Първият етап от съвместните проверки ще е днес.

Дейностите на екипите ще са насочени основно към:

недопускане движението на индивидуални електрически превозни средства в пешеходните зони, както и управление на двуколесни ППС по площите, предназначени само за пешеходци, с изключение на регламентираните в ЗДвП случаи (чл. 81, т. 5 от ЗДвП);

недопускане управлението на индивидуални електрически превозни средства в нарушение на ЗДвП – разпоредбата на чл. 15, ал. 4 от ЗДвП (когато има път, платно за движение, пътна лента или алея, предназначени за движение на определени ППС, водачите на тези ППС са длъжни да се движат по тях);

не на последно място дисциплиниране на участниците в пътното движение за намаляване на предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Дунав
    Олигофренчета карат тия боклуци по тротоарите? И ако набиеш шамарите на някое подобно копеленце теб ще изкарат виновен! Елате да видите по улица Мальовица и тези около нея какво става- тротинетки, разни боклуци карат мотори без каска и прочие ...
  • 1
    12
    аааа
    а кога щесе направи акция която да научи пътните палячета как трябва да си вършат работата?-защото определено незнаят закакво им плащат,
  • -4
    11
    Шофьор
    Да започнем по улиците да ги караме да видим какво ще стане
  • 11
    10
    До Митев
    То да беше само в Здравец! По всичките ни булеварди по цяла нощ си правят гонки, въртят гуми и си форсират трошките и моторченцата тъпите боклуци!
  • 1
    9
    русенец
    Пътните полЮцаи да си вършат работата, а не да правят акции! Предлагам някоя медия да сложи две камери пред КАТ, за да видите какво чудо е там ! Пълна анархия, включително предизвикана и от полЮцаите. Та, нека се опитат на първо време да въведат ред около КАТ, пък тогава да правят акции и други подобни глупости.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари