Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София

0
Обстановката в столицата е нормална
Обстановката в столицата е нормална Снимка: БТА / архив

Обстановката в столицата е нормална

Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха от Столичната община. Информацията е актуална към 11:00 часа днес. От 10:30 часа се извършва обработка на стръмни участъци в кв. „Бояна", район Витоша, а след това и в кв."Горна баня", район Овча купел. Рано тази сутрин са опесъчени и пътищата в Природен парк "Витоша" – кв. "Драгалевци" – хижа "Алеко" и кв."Бояна" – Златните мостове.

Към момента на 56 местостоянки в различни райони на града са разположени 115 снегопочистващи машини, които са в готовност за извършване на обработки на улици и булеварди.

В този час градският транспорт се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути.

Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират работата на почистващите фирми.

Общо 10 аварийни екипа на Столичната община са на терен, извършват обходи на пътната инфраструктура. Проверяват се речните корита и язовирите от екипи на „Околна среда". Наблюдава се леко покачване на нивата, но реките текат в коритата си и няма опасност от разливи.

По-рано днес кметът на столицата Васил Терзиев каза, че са направени редица срещи, както с Инспектората, така и със служба „Аварийна помощ и превенция“, КАТ и фирмите по почистването, за да се гарантира, че предстоящият сериозен снеговалеж няма да затрудни града. Средствата за зимното почистване също са осигурени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари