Започнаха обученията с демо машини за гласуване в Русенско

1
Изготвен е график за различните населени места
Изготвен е график за различните населени места Видео: Русе Медиа

Изготвен е график за различните населени места

Две седмици преди изборите в Русенско започна обучение по населените места как се гласува с машини. Първите, които тестваха демо устройствата, бяха жителите на град Две могили.

Маринка Желева решава да изпробват машинното гласуване за двата вида избори. С помощ от членовете на Районната избирателна комисия, стъпка по стъпка, успява да даде своя пробен вот. „Надявам се да справя. Пожелавам късмет на всички, когото изберат, и да помагат на всички хора“, казва тя, предава Русе Медиа.

Хората от Две могили споделят, че не срещат особени проблеми при гласуването с машина. Вече са натрупали опит от предишни избори. Но намират обученията за полезни. Според Николай Найденов това важи особено за хората, които все още им е трудно, по-трудно виждат, по-трудно разбират, но е далеч по-лесно, отколкото с хартиената бюлетина. Пламен Жеков пък казва, че винаги има смисъл – макар да не е пръв път, може нещо да се изменило.

От Районната избирателна комисия - Русе са изготвили график за цялата област. Обученията с демо машините ще продължат до 4 юни.

29.05.

9:00 ч. Пиргово

10:00 ч. Мечка

11:00 ч. Тръстеник

30.05.

9:00 ч. Иваново

10:00 ч. Щръклево

11:00 ч. Красен

13:00 ч. Сваленик

03.06 и 04.06

10:00 ч. Глоджево, Ветово

04.06

10:00 ч. Сливо поле

11:00 ч. Бяла

13:00 ч. Ценово

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    фена на путлерчето
    Когато съм писал този коментар още не ме бяха хванали хапчетата за хормонална терапия и9 не бях станал фенката. Иначе съм си все същия анално-разпран, некъпан и небинарен травестит известен като Путин Хуйло. Понеже съм и неграмотен, откъде да знам, че в ЕС абсолютно никой не гласува с машини, в Германия има дори решение на ниво конституционен съд, защо машинното гласуване не е ок. Машинките са далаверката на ДеБил-ПеПерастите, които ми плащат стотинки на пост! Хубавата новина за цяла нормална България е, че ДеБил-ПеПерастите заминават в септичната яма, от която изпълзяха и повече няма да осмърдяват политическото пространство!
  • 0
    4
    фена на путлерчето
    Само тъпи и неграмотни кумундели гласуват с хартийката за БКП и родствениците им от ИмаТакиваНещастници и вгъZZраждани! Добре, че скоро всичките дърти кумуноиди ще измрат за щастие на цяла нормална България!
  • -1
    3
    туман
    И ще питат, с хартиена бюлетина ли ще гласувате или за ПП
  • -2
    2
    бах ти глупаците
    По цял свят гласуват с хартия ,а само местните ,неграмотни аборигени ще скочат на машината....хахахахахах що за идиотска държава сме ...напърниха гушите на тези с машините ...десетки милиони .И сега тъпите селяци ще учат копчетата ....ахахахах
  • -2
    1
    12 12 12
    12 12 12
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари