Започна разполагането на мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци на територията на Русе

4

В мобилните центрове ще могат да се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство

От днес в Русе започна разполагането на 5 броя мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци. Те са закупени в рамките на проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C03 „Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.“, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.

В мобилните центрове ще могат да се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство - хартия, пластмаса, стъкло, метали, електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита, акумулатори и батерии, пържилна мазнина, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони със сгъстени газове, тонер касети, луминисцентни лампи, поясниха от Община Русе.

След разполагането на мобилните центрове в кратък срок предстои и въвеждането им в експлоатация, като новата услуга за разделно събиране на отпадъци ще спомогне за опазването на природата от замърсяване с вредни и опасни вещества, както и ще създаде условия за подобряване чистотата на града.

Мобилните центрове ще бъдат поставени на следните места:

•        ж.к. "Родина", ул. „Димчо Дебелянов“ №2 А;

•        ж.к. „Дружба“ 3, бул. „Христо Ботев“, до блок бл. 13;

•        ж.к. „Здравец-Север“, ул. „Родопи“, между блокове бл. „Бабуна планина“ и „Руй планина“;

•        кв. „Ялта“, ул. „Щип“;

•        ж.к. ЦЮР, ул. „Муткурова“ №86, зад бл. 3

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Сексманяк
    У Европата като връщаш амбалаж за рециклиране ти дават пари или ваучер за отстъпка.А у бази,дет сме по-европейци от европейците,няма и мерсиии/тенкююю.Ко ААА?!
  • 3
    4
    Моше&Авраам Банк
    Ние също можем да разположим такива мобилни пунктове при това охраняеми където гражданите могат да се отърват от излишните си 100 или 50 левки при това услугата ни е напълно безплатна .
  • 2
    3
    YYYYY
    Споко няма се задържи дълго. А й това както са го сложили зимата като мине снегорина и направи камара пред него не знам как ще се хвърлят тези почти всички отпадъци. Браво кмете гений си. И за рова че правиш Волов от половин година и за това, че половина град тъне в тъмнина.
  • 7
    2
    Диплодог
    За политици ще има ли секция?
  • 6
    1
    Гост
    Едно време имаше пунктове, в които като си издадеш старата хартия, шишета, буркани или някой акумулатор, ти плащаха по определена тарифа. Сега издаването пак срещу заплащане ли ще е или ще е просто за гражданската съвест?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари