Започна продажбата на билети за 62-рото издание на фестивала „Мартенски музикални дни“

3
От 16 март до 2 април 2023 година, Русе отново ще се превърне в музикалната столица на България
От 16 март до 2 април 2023 година, Русе отново ще се превърне в музикалната столица на България Снимка: Facebook

От 16 март до 2 април 2023 година, Русе отново ще се превърне в музикалната столица на България

Билетите за концертите от програмата на Международния фестивалМартенски музикални дни“ в Русе вече са в продажба. Те могат да се закупят от днес, 20 февруари, на касата на Русенска опера, а за концертите на 17 март, 18 март, 19 март, 20 март, 21 март, 23 март, 24 март, 25 март, 29 март, 30 март, 1 април, 2 април – и през онлайн платформата Eventim от 22 февруари, съобщава Русе Медиа.

От 16 март до 2 април 2023 г., Русе отново ще се превърне в музикалната столица на България. Поредното 62-ро издание на Международния фестивалМартенски музикални дни“, организиран от Община Русе под патронажа на Министерството на културата, отваря врати за почитателите на класическата музика.

Тазгодишното издание включва общо 28 събития, от които 7 оркестрови програми, 2 оперни спектакъла, 11 ансамблови концерта с участието на именити артисти, ансамбли и оркестри от 9 страни на Европа.

Седем са и съпътстващите концертната програма събития – Майсторски клас на Светлин Русев за учениците от НУИ „Проф. В. Стоянов“, 2 изложби – на Юлиян Табаков и Николай Бузов, втората премиера на документалния филм „Пианото на Шостакович“, премиера на книгата на Лазар Николов „Разказ за преживяното“ и Музикално-визуалния пърформанс „Европа в нас“ на продуцентска къща „Персей“, финансиран от Министерството на културата, са също част от програмата на престижния форум.

Повече информация за програмата, можете да намерите на сайта на фестивала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари