Започна плакатната война в Русе

0
От „Възраждане“ подадоха жалба до Общинската избирателна комисия
От „Възраждане“ подадоха жалба до Общинската избирателна комисия Снимка: ЦИК

От „Възраждане“ подадоха жалба до Общинската избирателна комисия

Плакатната война в Русе вече започна.

Христо Попов - упълномощен представител на ПП „Възраждане“, подаде жалба в ОИК - Русе, че върху плакат на партията на ул.“Славянска“ е залепен плакат на „Граждани за общината“.

По този начин активистите на посочената коалиция са нарушили забрана в Изборния кодекс, тъй като агитационният материал на ПП „Възраждане“ по този начин е унищожен. Към жалбата е приложена снимка, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Комисията е разгледала жалбата и е установила, че действително има нарушение на кодекса, но не може да бъде и не е установен извършителят. Поради тези обстоятелства, независимо от предвидената в ИК административно-наказателна отговорност за извършване на тези нарушения, не може да бъде съставен акт поради липса на административно-наказателно отговорно лице.

Комисията указва на кмета на Община Русе да премахне агитационния материал на Коалиция „Граждани за общината“, поставен върху плаката на „Възраждане“ на информационното табло в началото на ул. „Славянска“ в Русе.

Освен това указва на регистрираните за участие в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г. партии, коалиции и инициативни комитети да спазват разпоредбите на Изборния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Кака Василенка
    Прибираме се вече. На Обнова сме. Мъжът ми е доволен. Не са го питали за съпругата и семейството му. Иначе, съпругата му е шофьора сега. В 22:00 сме на булетина 69, в селото където жиуеем. Кама сутра е велика книга.
  • 2
    10
    До №8
    Пената не пие. Он само клеца. Така, че требе да се наклецат и да се сродят.
  • 2
    9
    Чистачката на 4-я етаж
    Дано този се махне, че ми омръзна да събирам използвани презервативи от кабинета му. Как го изтърпяла първата му жена, нямам обяснение. Този е за Отдела за разплод на Марсианската раса.
  • 0
    8
    бенчу
    БСП и Възраждане си късат плакатите, а после се плюят. Да вземат да се напият и помирят.
  • 6
    7
    БНТ 1,2,3
    Пенчо въртя сука, ама какъв е не си призна. Ерген ли е, женен ли е, разведен ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари