Облагородяват пространството до Общината в Русе

0
В момента се изгражда напоителната система
В момента се изгражда напоителната система Снимка: Русе Медиа

В момента се изгражда напоителната система

От началото на седмицата са започнали дейности по облагородяване на пространството до Община Русе, предава Русе Медиа. След разчистването на старата растителност, в момента се изгражда напоителната система. След изкопаването на каналите, предстои в тях да се положат тръбите и да се монтират пръскачите. Пространството на терасата ще е със самостоятелно управление от контролери, което ще дава възможност поливането на всяка тревна площ да става според необходимостта за това.

Основният проблем, който е забавил изграждането на поливната система, е бил свързан с въпроса как да се захранва с вода, без да се налага разкопаване.

Той е решен, като се взема вода от изградената вече поливна система от другите две места до Общината, като тръбите минават под решетките в основата на стъпалата. Неочакваната трудност е била именно в невъзможността да се извадят металните решетки и да се положи гъвкавата тръба. Наложило се е да се търси доставчикът на решетките и са искани указания за начина им на монтиране и захващане.

Водната точка за захранване вече е изградена, както и управлението ѝ с контролерите. След като приключи изграждането на поливната система, предстои затревяване с чимове и зацветяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Да бе аз съм прост
    Сега: Следващия кмет ще трябва да заравя трапове, дупки и тръби. Тоест,да ги разбира тия работи и за да онагледи мераците и възможностите си е нарекъл партията си ГРАДЕЖ. Умно, а Българинов .Психиатрите ни са малко, хапчета трябват още и още
  • 9
    4
    Нахалство
    Градът с разкопани улици и мръсен, а те ми "облагородяват пространството около Общината". Със сигурност 2023 година ще има разчистване на общината начело със Селфин. Нахално е да разкрасяваш под носа си, а градът да е безобразно състояние.
  • 5
    3
    Гост
    До Бай Иван: Ако това е вярно, следва извършителят да ги възстанови за негова сметка. Не съм съгласен да се харчи общинска пара за персонални недомислици.
  • 9
    2
    Бай Иван
    Кледам в до шадравана на историческия музей са минали с фреза градинката и са нарязали маркучите.
  • 11
    1
    Гост
    А старите казарми ще почакат, преди да станат на парк. Най-напред за общинарите, а за гражданите някой друг път.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари