Започна мащабна проверка на "Пикадили"

1
Софийската градска прокуратура е разпоредила проверка на дружеството "Селект Трейд"
Софийската градска прокуратура е разпоредила проверка на дружеството "Селект Трейд" Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура е разпоредила проверка на дружеството "Селект Трейд", което стопанисва веригата магазини "Пикадили", съобщиха от държавното обвинение.

Тя е по сигнал на инициативен комитет от бивши работници във фирмата. Проверката се прави от МВР. "Софийска градска прокуратура разпореди на Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР извършване на проверка за установяване на данни за извършено престъпление против финансовата, данъчната и осигурителната системи или друго от общ характер", пише в съобщението.

В рамките на проверката ще се изиска информация от НАП за броя осигурявани, работещи на трудови договори от началото на 2015 г. и какви осигурителни вноски са внасяни. Поискана е и информация от инспекцията по труда за извършваните проверки през последните две години.

"Разпоредено е на служители на МВР да бъдат снети писмени обяснения от сигналоподателите, от лицата, управляващи и представляващи „Селект трейд“ ЕООД в периода от 01.01.2015 г. до настоящия момент и лицата, управлявали и представлявали „Пикадили“ ЕАД в периода от 01.01.2015 г. до 20.02.2017 г., както и от лицата, водели счетоводствата на търговските дружества", пише в съобщението.

Срокът на проверката е 30 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари