Започна дългоочакван ремонт на Парка на младежта

5

Предстои ремонт на парковите алеи и на площада около Вазата

Стартираха дейностите по обновяване на едно от най-обичаните места в Русе – Парка на младежта, съобщиха от общината. 

Старите бордюри по алея „Перистери“ вече са премахнати и на тяхно място в момента се полагат нови по цялата ѝ дължина от Вазата до алея „Младост“. Амортизираната през годините настилка по алеята също ще бъде подменена, като се планира и ремонт на шадравана, който не действа от години. Ремонтът  се изпълнява от фирма „Пътинженеринг“ АД.

С цел подобряване на условията за спорт и отдих, предстои изготвянето на количествено-стойностни сметки за ремонта и на други паркови алеи, които русенци използват, както и на площада около Вазата

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    12
    До пенсионер от парка
    За какъв кУр ни е този асфалт в парка? Да мирише на битум и в горещо време да ни лепнат обувките и да мъкнем асфалт в къщите си? Има съвсем друг вид и тип настилки за такива места.И съвсем различни съотношения на смесите.Кога за Русе ще се погрижат специалисти от Виена,Белгия.......защо не и една Унгария или Чехия.
  • 8
    11
    RNDM_usr_name
    Значи да очакваме паркът да заприлича на кея. Ще отсекът дърветата, ще бетонират тревните площи, ще премахнат пейките и осветлението.
  • 4
    10
    Пенсионер от парка
    Само там ли ще се ремонтира. Трябва асвалт за целия парк, защото алеите са като танков полигон.
  • 9
    9
    Причини много ...
    Проблемът е не толкова, че се правят ремонтите, а е във факта, че специалисти с професионални умения - няма!
  • 6
    8
    До Кмета на гр.Русе,Г-н...
    Уважаеми г-н Кмет! Моля премахнете архитектурното или строително недоразумение или грешка на човешката творческа мисъл при подхода към парка на младежта след като се влезе от към училище"Братя Миладинови" и блок "Марс",който остават зад гърба на потърсилият отдих или разходка в парка."Триумфалната Арка" е построена и напомня за подход към военно поделение на МНО или МВР от времето на социализма или към вход на поделение на бившето "УБО" или към пункт за свиждане.Мисля,а и не само ,Аз че идеята вложена в строежа на съоръжението,входа или арката,подхода,вратата към парка по никакъв начин не кореспондира с околната природна среда която има за цел да вдъхне "Младежки Парк" и да бъде предразположен посетителят.Изпитвам притеснение да не бъдем завлачени в някое РПУ след вратата за надигане на глас срещу омразна нам власт.Такова усещане навява поне на мен подхода.Моля да следите изпълнителите на сегашните проекти да не си оставят ръцете по линейни метри и разни сантиметри.Желая Ви Успех.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари