Заплетен казус: Как близките на убит при стрелба зам.-министър останаха на улицата

0
Апартаментът е платен, но процедурата по продажбата не е приключена заради смъртта на мъжа
Апартаментът е платен, но процедурата по продажбата не е приключена заради смъртта на мъжа Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Апартаментът е платен, но процедурата по продажбата не е приключена заради смъртта на мъжа

Семейство от столичния квартал "Младост" остана на улицата. Казусът е заплетен след убийство преди близо 30 г., разказва Bulgaria on air.

На 11 ноември 1994 г. четирима българи са разстреляни с 15 куршума в Истанбул, докато чакат да минат моста на Босфора. Сред тях е Георги Халачев, бивш зам.-министър на енергетиката, а по онова време - консултант на частна енергийна фирма. 28 години по-късно убийството не е разкрито, а семейството на Халачев се оказа на улицата, без дом.

"Те са настанени в жилището в края на 80-те години. 1991-1992 г. Халачев започва постъпки за купуване на жилището. 1993 г. заплаща стойността на жилището", обясни адвокат

Процедурата е започнала, но не е завършена, защото Георги Халачев е убит. През 1998 г. семейството декларира имота като собствен, започва да плаща данъци. До днес, когато наследниците на Халачев са изведени принудително от апартамента.

"Искат да ни изкарат на улицата, нямаме друго жилище, живеем от тук повече от 30 г. Нямаме къде да отидем. Майка ми е на 86 г., има болно сърце", разказа Антонина Халачева.

Заповедта е подписана от областния управител на София, който е издал постановление за изземване на имота и е посочил за изпълнител министъра на външните работи. По време на извеждането на семейство Халачеви имаше представители на Министерството на външните работи, 7-мо РПУ и на Агенцията за социално подпомагане.

"Жилище за временно ползване не можем да ви предложим", казаха от социалната служба.

Семейството отказа да ползва център за временно настаняване, а съпругата на покойния Георги Халачев не пожела да отиде в дом за стари хора. Така семейството напусна дома, в който живее от 30 години. И се зарече да отнесе случая пред съда в Страсбург.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари