Записват желаещите да скачат за кръста на Богоявление в Русе

2
Участниците ще бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, уточниха от Русенската митрополия
Участниците ще бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, уточниха от Русенската митрополия Снимка: Община Русе / архив

Участниците ще бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, уточниха от Русенската митрополия

Във връзка с провеждането на ежегодния Богоявленски водосвет на 06.01.2024 г., от 11:30 часа, от канцеларията на Русенска света митрополия съобщават, че записване за изваждането на Кръста от река Дунав ще се извършва в Катедрален храм "Св. Троица" - гр. Русе, на 02.01.2024 г. от 10:00 часа до 17:00 часа и на 03.01.2024 г. от 10:00 до 17:00 часа. Предвидено е ограничение от 15 души, след запълването на бройката се преустановява записването.

Сутринта от 9:00 часа започва Архиерейска св. Литургия в Катедрален храм "Св. Троица" - гр. Русе, а от 11:00 часа ще тръгне литийно шествие към понтона на Дунав турс за водосета.

Важно: участниците, които се запишат за изваждането на Кръста ще бъдат тествани с дрегер за употреба на алкохол и наркотични вещества, както и прегледани за тяхното здравословно състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Жалко
    Мазният селски цървул от Павликени и кухата Нисуфффска червена кратуна не потъват, те се оказаха паразитни плевели, които оцеляват при всякакви условия. За съжаление за тридесет и отгоре години все още комунисти и ДСари и техни нагли наследници ни управляват.
  • 7
    2
    саркис
    Дано да се хвърлят и да не изплуват тези двамата и кликата им, че да живне града ни без кумунярските гниди кръвосмичещи! БКП срам за Русе!!!
  • 15
    1
    марчела
    Искаме да видим Пенчо Милков и Белоев да се хвърлят за Богоявленския кръст, защото са много греховни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари