Записът с Борисов е като коронавируса

0
От скандал в скандал се превръща ежедневието на Борисов
От скандал в скандал се превръща ежедневието на Борисов

С този запис е като с коронавируса. Едни смятат, че няма вирус, лъжа е, други смятат, че е опасен и смъртоносен. Трети – че е като обикновен грип, анализира E-vestnik ситуацията в страната

Едни смятат, че записът автентичен, други – че монтаж (от какво?) или имитация (кой го имитира?). Трети допускат, че може би е малко манипулиран (виж тук записа и стенограма).

Така са разделени общностите в социални мрежи, групи, партии, отбори на полит-запалянковци, че няма да повярват каквото и доказателство да им извадиш.

И с този запис ще се замръчка така – първо Борисов отрича, после Гешев назначава проверка и експертиза, в експертизата се казва, че е презапис от оригинал (което е ясно като бял ден) и нещо там не се чува добре, не може да се прецени. И това е достатъчно да бъде отхвърлен.

То и сега е достатъчно, че Борисов отрича, и неговите пропагандисти се изреждат по телевизиите да обясняват, че записът е фалшив.

Спомнете си какво стана със записа с Мишо Бирата. Първо Борисов отричаше, било монтаж, журналистът Дачков му звънял вечерта по телефона да си запише още реплики от него – така обясни от трибуната на Народното събрание. После Борисов призна, че е водил тоя разговор, ама липсвала една псувня срещу Първанов (тогава президент). И призна също, че „не беше редно“ да нареждам на Ваньо Танов. Това е признание за престъпление, защото това е пресътпление по НК (натиск върху длъжностно лице), независимо какво е последвало от натиска. И Танов, и земестникът му потвърдиха за разговора, също и човек от ДАНС. Но никой не реагира. Прокуратурата разследва кой го е направил, а не какво престъпление се съдържа в разговора.

Основният виновник са медиите, че замитат такива неща.

И за записа от Банкя потвърдиха всички участници, нищо. Прокуратурата търсеше кой го е направил, а не какви неща се крият зад съдържанието на разговора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари